Beszállítók Elbocsátások az Autolivnél

Elbocsátások az Autolivnél

autopro.hu | 2015.10.12 09:33

Elbocsátások az Autolivnél

A Magyarországon is gyártó svéd-amerikai autóipari beszállító 400 álláshelyet szüntetett meg Kínában. Amennyiben a piac továbbra is gyengélkedik, akkor további állások kerülhetnek parkolópályára, mondta Jan Carlson vállalatvezető.

Carlson megerősítette a leépítéseket a Reuters hírügynökségnek. Az Autoliv az egyik első globális autóipari beszállító, amely a gyengülő kínai autópiac miatt tesz ilyen lépéseket. A történetnek ezzel még nincs vége: „ha szükséges, akkor még többet építünk le” – idézte a Reuters a cégvezetőt.

Jan Carlson Autoliv-főnök: A 400 kínai munkahely megszüntetését továbbiak követhetik

Az utasvédelmi rendszerek és a vezetőtámogató megoldások specialistája nemrég jelentette be szoros együttműködését a Volvóval, az autonóm vezetési rendszerek területén. Mindemellett az Autoliv a hatékonyságnövelő programjának részeként csökkenti a dolgozói létszámot. Ennek részeként a München közeli Dahauban dolgozó 700 munkatárs közül 160-tól válnak meg 2017-ig.

Kínában az Autoliv folyamatosan növekedett az elmúlt években. Jelenleg a teljes bevételük 16 százalékát a világ legnagyobb autópiacán érik el, 2014-ben 9,2 milliárd amerikai dollár (kb. 2520 milliárd forint) volt a cég bevétele. A beszállítónak Kínában 9000 alkalmazottja van. 2020-ig az Autoliv 12 milliárd dollárra (kb. 3280 milliárd forint) akarja növelni teljes értékesítését.

Kiemelt Partnereink