Beszállítók Egyetemisták nemzetközi tapasztalatszerzését segíti a GE

Egyetemisták nemzetközi tapasztalatszerzését segíti a GE

MTI | 2015.07.01 08:58

Egyetemisták nemzetközi tapasztalatszerzését segíti a GE

A GE Foundation Scholar-Leaders regionális egyetemi ösztöndíjprogram a régió tehetséges mérnök, technológia és közgazdasági szakos egyetemistáit támogatja.

A General Electric (GE) regionális ösztöndíj programja keretében, amely immár 13 éve működik Magyarországon, idén is öt magyarországi egyetem hallgatója kapta meg azt a lehetőséget, hogy a kétéves képzés során betekintést kapjon a GE regionális működésébe.

Szabó Eszter, a GE Kelet-Közép-Európáért felelős kommunikációs igazgatója elmondta: az ösztöndíjprogramban a magyar egyetemisták mellett Lengyelország, Csehország és Románia egyetemi hallgatói sajátíthatják el a legújabb üzletvezetési technikákat, módszereket.

A GE a 13 éve működő program révén versenyelőnyhöz juttatja a tehetséges diákokat, a négy országban eddig együttesen 514 hallgatónak adott támogatást. Az alapítvány hozzájárul ahhoz is, hogy egy regionális vezetői hálózat épüljön ki a térségben, közreműködve ezzel a régió humánerőforrás-fejlesztésében. A programnak köszönhetően az idén Kelet-Közép-Európában 20 diák, köztük 5 magyar egyetemista karrierjét indítják el.

A GE Foundation Scholar-Leaders ösztöndíjprogram a GE Foundation és az Institute of International Education (IIE; Nemzetközi Oktatási Intézet) közötti együttműködés révén jött létre. Az IIE a világ egyik vezető nemzetközi, non-profit alapon működő, oktatási és csereprogramokkal foglalkozó szervezete.

A GE Foundation ösztöndíjprogramját 2002-ben hirdették meg először öt magyar egyetem (a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, illetve a Pannon Egyetem) közgazdasági, menedzsment, mérnöki vagy műszaki területen tanuló másodéves hallgatói számára. A GE Foundation ösztöndíjasai a képzés két éve alatt fejenként 4000 dollár anyagi támogatást kapnak a multinacionális vállalattól.

Kiemelt Partnereink