Beszállítók Dunántúli gépgyártók olvadtak össze

Dunántúli gépgyártók olvadtak össze

autopro.hu | 2014.07.09 15:59

Dunántúli gépgyártók olvadtak össze

A Lakics Gépgyártó Kft.-t tulajdonló Lakics család legújabb befektetésével résztulajdonosává vált Magyarország egyik legnagyobb acélszerkezetgyártó cégének, a Rutin Kft.-nek. Az integráció során létrejövő, Magyarország egyik vezető gépipari vállalatcsoportja 10 milliárd forintos éves forgalommal számol és mintegy 700 család megélhetését biztosítja a Dél-Dunántúli régióban.

Megtartva önálló profiljukat a cégek továbbra is saját termékeket gyártanak, ugyanakkor egymást erősítve haladnak tovább az új piacok irányába. A befektetéssel a Rutin lehetőséget kapott arra, hogy túllépjen a pénzügyi problémáin és immár stabil háttérrel induljon el a fejlődés útján.

Az együttműködés két család erős és egyenlő szövetségeként jött létre, amit a kettős ügyvezetés is jelképez. A hasonló múlt, a két család hasonló értékrendje és gondolkodásmódja a Rutin közös üzemeltetését és fejlesztését is sikerre predesztinálják.

– A közeljövőben folyamatos bővítést tervezünk, amely mind a munkavállalói állományban mind pedig az árbevételekben jelentkezik majd. A célunk az, hogy - a térség meghatározó cégcsoportjaként - kihasználva a két cég hasonló iparágban meglévő, de egymást kiegészítő technológiákon alapuló lehetőségeit, tapasztalatait és a csoport üzemeletetéséből adódó szinergiáit, a gépipar új piacait érjük el. Az együttműködés természetesen nemcsak a cégeket érinti, hanem a teljes régió fejlődésére is pozitív hatást gyakorol – fogalmazott Lakics Péter, aki 2003 óta vesz részt a családi tulajdonú vállalat vezetésében.

Kiemelt Partnereink