Beszállítók Bizakodik a Michelin vezetősége

Bizakodik a Michelin vezetősége

MTI | 2017.02.17 08:35

Bizakodik a Michelin vezetősége

Kedvezőtlen devizaárfolyam hatások miatt magasabb forgalom mellett is csökkent ugyan a Michelin abroncsgyártó konszern értékesítési árbevétele tavaly, az évet azonban ezzel együtt is nagy nyereségnövekedéssel zárta.

Hirdetés

A francia abroncsgyártó által közzétettek szerint a cég nettó profitja 43 százalékkal 1,7 milliárd euróra nőtt, míg árbevétele az árfolyamhatások miatt 1,4 százalékot csökkenve 21 milliárd euró volt a tavalyi évben, az eladások volumenének 2,1 százalékos emelkedése pedig felülmúlta a piaci átlagot.

A cég vezetője, Dominique Senard szerint a tavalyi év eredményei egyértelműen javuló trendet mutatnak az előző évhez képest, a cég minden pénzügyi célszámot elért 2016-ban, és az eredmények bizakodásra adnak okot a vállalat jövőjével kapcsolatban.

A Brexit kettős hatással volt a Michelin tavalyi eredményére: egyrészt növelnie kellett árait a font gyengülése miatt, másrészt hasznot is húzhatott a skóciai üzem exportbevételének kompetitív előnyéből.

A francia cég a Bridgestone és a Goodyear mellett a világ legnagyobb gumiabroncs-gyártóinak egyike. Magyarországon a Michelin nyíregyházi gumigyára vezeti a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei székhelyű vállalkozások TOP 100-as listáját.

Kiemelt Partnereink