Beszállítók 56 hallgatót képez a Bosch a 170 milliós tréningközpontban

56 hallgatót képez a Bosch a 170 milliós tréningközpontban

MTI | 2014.06.10 15:00

56 hallgatót képez a Bosch a 170 milliós tréningközpontban

A fennállásának 15. évfordulóját ünneplő hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. tréningközpontja a duális oktatást szolgálja majd.

Volker Schilling gazdasági és Roger Seemeyer műszaki ügyvezető igazgató köszöntőjében rámutatott: az alapkőletétellel "a jövőbe tekintenek és egy olyan oktatási központ alapjait teremtik meg, amely ki tudja elégíteni a megnövekedett képzési igényeket". Hangsúlyozták: a tehetséggondozás a fenntartható fejlődés egyik alapfeltétele

Elhangzott: a tervek szerint 2015-ben nyitják meg a központot, ahol évente 56 hallgatót oktatnak majd.

A cég vezetői hangsúlyozták: a hatvani Bosch a térség legnagyobb munkáltatója.

Volker Schilling és Roger Seemeyer emlékeztettek: a magyarországi műszaki felsőoktatási intézményekkel folytatott együttműködés részeként a hatvani Bosch járműelektronikai szakirányt indított 2012-ben a gödöllői Szent István Egyetemen.

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch-csoport vezetője arról beszélt, hogy a hatvani gyár dinamikus működését jól jellemzi a legyártott termékmennyiség: már elkészült tízmillió műszerfal, húszmillió kormányrendszer-vezérlés, harmincmillió fedélzeti vezérlő, negyvenmillió motorvezérlő és hatvanmillió érzékelő.

Javier González Pareja

Uwe Koch, Németország budapesti nagykövetsége gazdasági attaséjának szavai szerint a német szociális partnerségi modellt valósították meg Hatvanban, amelynek része a korlátozott munkaképességű embereknek a munka világába való integrálása, és az egyetemekkel való együttműködés is.

Hozzátette: bár kiváló növekedési mutatókkal bír Magyarország, aggodalomra ad okot, hogy a német és a magyar gazdaság közötti különbség 2004 óta nem csökkent, hanem nőtt. A Bosch ugyanakkor bebizonyította, Magyarországon is lehet versenyképes termékeket gyártani - fejtette ki.

A 4760 embert foglalkoztató Robert Bosch Elektronika Kft. gyár területe 200 ezer négyzetméter, ebből több mint 90 ezer a hasznos alapterület. Az elmúlt 15 évben 480 millió eurót fektetett be a vállalat a hatvani gyárba, amelynek tavalyi árbevétele megközelítette az 1,2 milliárd eurót. A cég 70 vevőjének több mint 3000 féle terméket szállít, havonta összesen mintegy 6,4 millió darabot.

Kiemelt Partnereink