Trend Haszonjárművek önvezetővé tételébe fektet a ZF

Haszonjárművek önvezetővé tételébe fektet a ZF

autopro.hu/V.M. | 2021.12.23 06:22

Haszonjárművek önvezetővé tételébe fektet a ZF

Fotó: ZF Press

A német ZF többek között bányákban és repülőtereken működő haszonjárművek önvezető rendszereinek fejlesztése érdekében fogott össze a svájci Embotech céggel. Az együttműködés célja a járművek működtetésének olcsóbbá és biztonságosabbá tétele.

Hirdetés

A kettő partner olyan önvezető rendszereket fog fejleszteni, amik a forgalomtól elzárt területeken, mint például áruterminálokon, bányákban, mezőgazdasági területeken, repülőtereken vagy kikötőkben fogják biztosítani a haszonjárműveknek az önálló közlekedést.

A fejlesztés az Embotech önvezető járművekhez tervezett szoftverére alapozva fog folyni. A ZF a szenzorokkal, elektronikus vezérléssel és a négyes szintű önvezetésre képes haszonjárművek aktuátoraival kapcsolatos ismereteivel fog hozzájárulni a kooperáció sikeréhez.

Az elzárt területeken mozgó járművek automatizálása két célt szolgál: az egyik a tulajdonlás teljes költségének csökkentése, a másik pedig az üzemeltetés fenntarthatóságának, hatékonyságának és biztonsági szintjének javítása.

Intelligens tempomaton is dolgoznak

Az együttműködés kiterjed egy úgynevezett intelligens prediktív tempomat kifejlesztésére is. A rendszer képes lesz figyelembe venni a forgalomáramlást, a közlekedési jelzéseket, valamint a topográfiai jellemzőket is, ezáltal optimalizálva működését.

Az új együttműködés részeként a ZF 25 százalékos tulajdonrészt vásárolt az Embotech-ben egy meg nem nevezett összegért.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink