Techtogether Felszámolná a pénzügyi analfabetizmust a kormány

Felszámolná a pénzügyi analfabetizmust a kormány

MTI | 2018.07.30 16:29

Felszámolná a pénzügyi analfabetizmust a kormány

A fiatalok fogékonyak leginkább az új ismeretekre, ezért is összpontosít a pénzügyi tudatosságot fejlesztő stratégia első kétéves cselekvési terve a tanulókra – mondta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Hirdetés

Rámutatott: a készségek elsajátítását élményalapúvá kell tenni. Fontos lenne, hogy minél többen tudatosan viszonyuljanak a pénzügyekhez, hasonlítsák össze a piacon található termékeket mielőtt döntenek – jegyezte meg. Magyarországon mindössze a lakosság 16 százaléka vesz számításba egy második, harmadik vagy negyedik ajánlatot, legyen szó akár hitelfelvételről vagy megtakarításról tette hozzá.

A helyettes államtitkár szerint a családoknak saját költségvetést kellene készíteniük, amely segít a kiadások és a bevételek egyensúlyban tartásában.

Balogh László a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, aki módszeresen végiggondolja, hogy a következő egy évben mennyi bevétele, milyen főbb kiadásai lesznek, mennyit tud félretenni tartalék céljából, illetve nyaralásra, az sokkal okosabban és költséghatékonyabban tud élni.

Kiemelt Partnereink