Szolgáltatók Rohamléptekben terjeszkedik a Waberer´s külföldön

Rohamléptekben terjeszkedik a Waberer´s külföldön

MTI | 2014.03.04 09:31

Párizsban megkezdte működését a Waberer´s France, és hamarosan céget alapít a nemzetközi fuvarozó az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Olaszországban is - közölte a Waberer´s International Zrt.

Hirdetés

Emellett bővíti alkalmazottainak létszámát a már működő Waberer's Deutschland és a Waberer's Polska vállalatoknál is - áll a közleményben.

Az új cégek munkájához a társaság több tízmillió eurós beruházással az idén további 1000 új kamionszerelvény beszerzését tervezi, miután tavaly 1200 vontatóval bővítette flottáját. A jelenleg több mint 3000 saját szerelvényből álló fiatal flotta összesített futásteljesítménye 2013-ban 25 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket és elérte a Föld-Nap távolság háromszorosát.

A regionális vállalatok - a tevékenységi területükön - 12 órán belül kiállíthatnak akár 100 szerelvényt, ha a megrendelői igények azt indokolják.

A Waberer's tavalyi árbevétele - az előzetes adatok szerint - több mint 20 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 109 milliárd forintot. Az új megrendelők száma - a spot fuvarokat nem számítva - egy év alatt csaknem 400-zal gyarapodott.

A társaság hivatalosan tavaly szeptemberben közölte a 2013. első félévi adatait. Az árbevétele 17,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, és meghaladta a 216 millió eurót (jelenlegi árfolyamon 66 milliárd forint). Az EBITDA - a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény 33 százalékkal emelkedett és megközelítette a 30 millió eurót a múlt év első felében.

Kiemelt Partnereink