Szolgáltatók Már majdnem az ukrán határig ér az M3-as

Már majdnem az ukrán határig ér az M3-as

MTI | 2014.10.02 14:44

Már majdnem az ukrán határig ér az M3-as

Október második hetében adják át a fővárost Kelet-Magyarországgal összekötő autópálya újabb, Vásárosnaményig tartó szakaszát.

Hirdetés

Az első kormányülésen döntés született arról is, hogy Vásárosnaménytól Záhonyig kétszer két sávos új gyorsforgalmi út fog épülni, amelynek tervezése hamarosan elkezdődik.

Ezt Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter közölte a Nyíregyházát nyugatról elkerülő út műszaki átadásán. A politikus szerint az itt élőknek fontos a romániai, illetve erdélyi rácsatlakozás az M3-as sztrádára. - Remélhetőleg a kormányzati ciklus végén pontosan meg lehet majd mondani, mikor érheti el az autópálya az országhatárt - tette hozzá.

A 3,45 milliárd forintból, hazai és uniós támogatásból megépült, 2,2 kilométer hosszú kétszer egy sávos nyíregyházi nyugati elkerülő úttal kapcsolatban Seszták Miklós elmondta, az útszakasz legalább 10-15 ezer helyi lakos életét könnyíti meg, a beruházás folytatásaként pedig jövő őszre készülhet el a nyugati elkerülő Tiszavasvári útig tartó újabb szakasza.

Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, a Kálmánházi úttól az M3-as autópályáig tartó elkerülőt október folyamán vehetik birtokba a közlekedők. Tájékoztatása szerint kiírták az útszakasz folytatásának, a Kálmánházi út és a 36-os főút közötti szakasz kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást, az ajánlatok beérkeztek, eredményes közbeszerzés esetén pedig még ebben az évben megkötheti a szerződést a nyertes kivitelezővel a NIF. A 4,4 kilométer hosszú útszakasz 2015. októberére készülhet el - tette hozzá Loppert Dániel.

Kiemelt Partnereink