Szolgáltatók Beszáll az elektromos autók töltésébe az Eni

Beszáll az elektromos autók töltésébe az Eni

autopro.hu/P.B. | 2021.08.11 09:23

Beszáll az elektromos autók töltésébe az Eni

Fotó: Facebook/Eni Tankstelle Scheffau a. Wilden Kaiser

Az Eni felvásárolta Olaszország második legnagyobb elektromosautó-töltéssel foglalkozó cégét, a Be Powert. Az Eni célja, hogy vezető legyen a töltési infrastruktúra területén is Olaszországban, valamint ez egy mérföldkő a cég karbonsemlegessé válásának útján is.

Hirdetés

A Magyarországon is jelenlévő és ismert olasz olajipari vállalat, az Eni felvásárolta a szintén olasz Be Power nevű vállalatot, mely 5200 elektromos töltőoszlopot üzemeltet az országban, és ezzel a második legnagyobb cég volt ezen a területen.

Az Eni 2050-re szeretne karbonsemlegessé válni, nyilvánvalóan ebben is segíti az üzlet, ám ennél közelebbi cél, hogy a vállalat vezető szerepet kíván betölteni Olaszországban az elektromos autók töltésében is. Az Eni egyébként az Ionity nevű kezdeményezésnek is a tagja.

A vállalat nem árulta el, mekkora üzletről van szó, illetve az akvizíció egyéb részletei sem derültek ki – írja az electrive.com.

A most felvásárolt Be Powert 2018-ban alapították, a cég azóta közel 5200 töltőoszlopot telepített Olaszországban, valamint további 4160 oszlop telepítése most is folyamatban van.

Kiemelt Partnereink