Logisztika Elektromos teherautókkal erősít a Porsche

Elektromos teherautókkal erősít a Porsche

autopro.hu/P.B. | 2024.05.08 09:19

Elektromos teherautókkal erősít a Porsche

Fotó: Porsche

A Porsche hét elektromos teherautót használ a logisztikai folyamataiban a Zuffenhausenben, Weissachban és Lipcsében található gyáraiban. A teherautók egy része a Volkswagen Csoporton belülről érkezett.

Hirdetés

Öt Scania és egy Mercedes teherautóval bővül a zéró emissziós járművekből álló flotta a Porsche gyáraiban. A teherautók a gyártáshoz szükséges anyagokat szállítják a Porsche-gyárakban. Egy másik, a Designwerk által gyártott elektromos teherautó új Porsche járműveket szállít majd Svájcba a zuffenhauseni üzemből. Az elektromos járművek a meglévő 22 biogázüzemű teherautóból álló flotta mellett működnek.

„A szén-dioxid-mentesítés a fenntarthatósági stratégiánk szerves része” – mondja Albrecht Reimold, a Porsche termelési és logisztikai igazgatóságának tagja. „Az alternatív meghajtású és üzemanyagú teherautók használata fontos lépés ambiciózus céljaink elérése felé” – tette hozzá.

Az elektromos tehergépjárművek flottájának bővítése mellett a Porsche 2020 óta szintetikus dízel üzemanyagokkal is próbálkozik meglévő teherautó-flottájában – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink