Gyártók Winterkorn: közelebb kerül egymáshoz az autó és a számítógép

Winterkorn: közelebb kerül egymáshoz az autó és a számítógép

autopro.hu | 2014.03.14 13:11

Winterkorn: közelebb kerül egymáshoz az autó és a számítógép

A két forradalmi találmány, az autó és a számítógép még közelebb kerül egymáshoz. A jövő mobilitását még intelligensebben és még jobban hálózatba kapcsoltan kell alakítanunk – mondta a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke, Martin Winterkorn a CeBIT 2014 megnyitóünnepségén Hannoverben.

Hirdetés

– Az információs technológia már régóta az autóipar fontos része. Járműveink már ma guruló számítógépközpontok másfél kilométer kábellel, több mint 50 vezérlőegységgel és húsz modern asztali számítógép kapacitásával. Az előttünk álló nagy feladat az IT-szektort és a mobilitást még jobban összekapcsolni – emelte ki Winterkorn. – Ügyfeleink autóikkal kapcsolatos kívánságai világszerte egyre gyorsabban módosulnak. Éppen ezért indította a Volkswagen csoport a jövőprogramját, a Future tracks, azaz a Jövő útjai projektet. E kezdeményezés keretein belül a csoport legjobb szakembereit gyűjtjük össze annak érdekében, hogy közösen találjanak megoldást az iparágunk előtt álló nagy kihívásokra. Ebben kulcsszerepet játszik majd a digitalizálás.

9300 IT-szakember dolgozik a projekten. A Volkswagen körülbelül 3,8 milliárd eurót fektet be évente az információs technológiákba.

– Az infrastruktúra modernizálása, a jogi szabályozás tisztázása és Németország, mint ipari célpont erősítése jelenti a helyi feladatokat. Ehhez pedig az autóipar, az IT-szektor, a tudományos élet és a politika összefogása szükséges. A jövő mobilitása minden érintettnek megéri majd – mindenek előtt az embereknek, akik még biztonságosabb, kényelmesebb és intelligensebb autókat kapnak. Az autó nem válhat adatszörnnyé. Számtalan veszélytől megóvjuk ügyfeleinket – a vízen csúszástól, a mikroalvástól, a hosszú és időrabló közlekedési torlódásoktól. Ugyanilyen kötelességtudattal védjük majd őket az adataikkal való visszaéléstől.

Kiemelt Partnereink