Gyártók Utód nélkül távozik a Renault Zoe

Utód nélkül távozik a Renault Zoe

autopro.hu/V.M. | 2022.10.24 11:22

Utód nélkül távozik a Renault Zoe

Fotó: Renault Media

A 2012 óta kapható Renault Zoe elektromos autó közvetlen utód nélkül fog távozni Fabrice Cambolive, a Renault márka operatív vezetőjének nyilatkozata szerint.

Hirdetés

A Zoe mindazonáltal nem fog űrt hagyni maga után. Helyére a Clio és a Captur modellek plug-in hibrid variánsai, illetve a Renault 4 és 5 akkumulátoros elektromos autók fognak lépni – utóbbiak 2025-ben érkeznek.

Cambolive az Autocarnak nyilatkozva a hibridek és a tisztán elektromos modellek egyszerre forgalmazását kettős megközelítésként írta le. „2035-ig, amennyiben szükséges a Cliót és a Captur-t is kínálni fogjuk. Ezek hibrid technológiával fognak rendelkezni, mivel ez a megoldásunk, a technológiai választásunk azért, hogy többé ne a belső égésű motor legyen az alapvető választás” – fogalmazott a vezető.

A gyártás egyelőre ismeretlen idejű leállásával a Zoe több mint egy évtizedes pályafutása fog a végéhez érni. A plug-in hibrid változatban is készült kisautó 2015-ben és 2016-ban is a legnagyobb számban értékesített elektromos autó volt Európában, és csak Franciaországban 100 ezernél is több kelt el belőle.

Egy hibridre egy elektromos jut

Cambolive úgy látja, hogy az európai piacot négy hibrid és négy tisztán elektromos modellel lesz képes a leghatékonyabban kiszolgálni a Renault. Ezeket a járműveket kettő-három felszereltségi szinttel, illetve a belső égésű motorral is rendelkező típusokat egy fajta erőforrással lesz célszerű kínálni szerinte.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink