Gyártók Újrahasznosítja elektromos autóinak akkumulátorait a Renault

Újrahasznosítja elektromos autóinak akkumulátorait a Renault

autopro.hu/P.B. | 2020.11.02 17:18

Újrahasznosítja elektromos autóinak akkumulátorait a Renault

Fotó: Renault Group Media

A Renault eWays stratégiájának része, hogy az elektromobilitást egy komplex rendszerként kezelik, így az elhasznált akkumulátorok sem végzik hulladékként, hanem a Renault újrahasznosítja azokat. A Renault két projektről is beszámolt, melyekben akkumulátorokat hasznosítanak újra.

Hirdetés

Az eWays keretében egy energiatározót telepítettek Franciaországban, Douai-ban. Az Advanced Battery Storage projekt lényege, hogy az intelligens energiatárolásnak köszönhetően kiküszöböljék a fogyasztás és a hálózat kapacitása közötti eltéréseket, azaz például megoldást találjanak arra, ha egyszerre nagyon sokan kezdenek el elektromos áramot használni.

A rendszer úgy működik, hogy amikor túlkínálat jelentkezik a hálózaton, akkor feltöltik az akkumulátorokat a felesleges energiával, amikor viszont megnő az igény az elektromos áram iránt, akkor ezekről az akkumulátorokról tudják biztosítani a többletet. Erre a célra kiválóan megfelelnek azok az akkuk, amik az elektromos autókban már kiszolgálták az idejüket.

Megújuló forrásból származó energia tárolása

Egy másik projekt, ami az eWays keretében indult el, Nagy-Britanniában fut. A SmartHub lényege, hogy az elhasznált akkumulátorokat a megújuló forrásból származó energia tárolására használják, főleg a napelemekből származó energiát tudják így tárolni. A Renault közleménye szerint közel 1700 háztartási napi energiaigényét tudják tárolni a régi akkukban.

Kiemelt Partnereink