Gyártók Tényleg sokkal korábban tudhatott a dízelcsalásról Winterkorn

Tényleg sokkal korábban tudhatott a dízelcsalásról Winterkorn

autopro.hu | 2016.02.17 09:58

Tényleg sokkal korábban tudhatott a dízelcsalásról Winterkorn

Újabb hír látott napvilágot az emissziós botránnyal kapcsolatban: egy alkalmazott állítása szerint a Volkswagen első embere már 2014-ben írásbeli jelzést kapott a csaló szoftverről.

Hirdetés

Beigazolódhat a hírportálok által már a VW-botrány kirobbanása után megfogalmazott gyanú. A Bild am Sonntag értesülései szerint ugyanis a dízelbotrány miatt a német konszern éléről távozó Martin Winterkorn már 2014 májusa előtt tudhatott a vállalat autóiba telepített, magas kibocsátási adatokat elfedő szoftver létezéséről és használatáról.

Mindezt arra alapozzák, hogy az autógyártó egyik meg nem nevezett alkalmazottja azt állítja: írásban értesítette Winterkornt arról, hogy nem tudták a megengedett határérték alá szorítani a nitrogén-oxid kibocsátását, ezért egy, a tesztelést felismerő, és szükség esetén az adatokat módosító szoftver alkalmazását tervezik.

Martin Winterkorn nem kívánta komentálni a Bild am Sonntag értesülését

A Volkswagen az eset nyilvánosságra jutása után hamar beismerte, hogy valóban csaltak, azonban az a tény, hogy a vállalat akkori első embere előtt is ismert volt a szabályok megkerülése, újabb komoly következményekkel járhat.

A legújabb fejleményt sem Martin Winterkorn, sem a Volkswagen szóvivője nem kívánta kommentálni a német lapnak.

Kiemelt Partnereink