Gyártók Teljesítményfokozó tuning a Fordtól (videó)

Teljesítményfokozó tuning a Fordtól (videó)

autopro.hu | 2013.07.27 10:01

Teljesítményfokozó tuning a Fordtól (videó)

A Ford bejelentette a Focus ST és Fiesta ST modellek hivatalos, teljesítményfokozó Mountune-tuningját: a Mountune Focus ST 275 lóerős, így teljesítménye csak 10 lóerővel marad el a Porsche Boxsterétől, az autó 6 másodpercnél kevesebb idő alatt gyorsul 100 kilométer/órás tempóra. A 215 lóerős Mountune Fiesta ST 6,7 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órára – vagyis gyorsabban, mint a Mercedes-Benz SLK 200 AMG Sport.

Hirdetés

Az egyes európai országokban szeptembertől rendelhető csomag legfeljebb 90 perc alatt beépíthető hivatalos tuningcsomagra a Ford garanciája vonatkozik. A fekete és ezüst színen megrendelhető Focus ST Mountune modellben könnyűfémöntvény beömlő csatornákat, nagy átfolyású légszűrőelemet, kisebb tömegű, könnyűfém közteslevegő-hűtőt és egyedi motorhangolást alkalmaznak. A Fiesta ST-ben átalakították a légszűrőházat, amiben egy másodlagos beömlő csatornát alakítottak ki, amellett pedig nagy átfolyású légszűrőelemet és egyedi motorhangolást alkalmaznak.

A Mountune tuningja az egy sebességfokozaton belüli gyorsulási értékeket is jelentősen javítja. A Focus ST nyomatékcsúcsa 400 Nm-re nőtt, így az autó negyedik sebességfokozatban 0,8 másodperccel hamarabb, 4,9 másodperc alatt gyorsít 50-ról 100 kilométer/órás tempóra; a Fiesta ST nyomatékcsúcsa 320 Nm-re növekedett, így a gyorsulás negyedik sebességfokozatban 50-ről 100 kilométer/órára 0,7 másodperccel, 5,7 másodperces értékre javult.

Ford Fiesta ST

A csomagot, amely egyelőre nem elérhető Magyarországon, bármelyik, a Mountune által kijelölt európai Ford-márkaszervizben gyorsan be tudják szerelni: a beavatkozás ideje a Fiesta ST esetében kevesebb, mint 60 perc, a Focus ST-nél pedig kevesebb, mint 90 perc. Mindkét átépítésre teljes Ford-garancia vonatkozik, így a Mountune által átépített autók továbbra is a forgalomba állítástól számított három évig vagy 100 000 kilométerig élvezhetik a műszaki problémákra vonatkozó jótállást.

Ford Focus ST

“A Ford ST modellek már eddig is borzongató teljesítményt nyújtottak – ám a Mountune tuningjával az utolsó cseppek is kisajtolhatók a vezetés öröméből, ami igazán jó hír a rajongók számára, akik ugyanolyan megszállottjai a teljesítménynek, mint mi magunk.” - fogalmaz Tyrone Johnson, a Ford Team RS műszaki igazgatója.

A Fiesta ST és a Focus ST Mountune tuningcsomagok szeptembertől vásárolhatók meg egyes európai piacokon.

Kiemelt Partnereink