Gyártók Ötödével növelte eladásait a Daimler Truck

Ötödével növelte eladásait a Daimler Truck

autopro.hu/V.M. | 2022.01.19 15:21

Ötödével növelte eladásait a Daimler Truck

Fotó: Daimler Truck Media Site

A teherautókat és autóbuszokat gyártó Daimler Truck 455 ezer járművet értékesített 2021-ben, 20 százalékkal többet, mint a koronavírus-járvánnyal terhelt 2020-ban.

Hirdetés

A Daimlerből tavaly év végén kivált haszongépjármű-gyártó eladásaira – különösen 2021 első felében – kedvezően hatott a kereslet növekedése a legfontosabb piacain. Ugyanakkor az értékesítések emelkedését visszafogta a félvezetők hiánya, ami leginkább a nehéz tehergépkocsik európai és amerikai eladásain éreztette hatását.

Annak ellenére, hogy a chiphiány az év vége felé súlyosbodott, a Daimler Truck minden üzleti szegmense teljesítette az értékesítési célokat.

A Mercedes-Benz teherautókból 141 ezer darabot, éves összevetésben 20 százalékkal többet értékesítettek. A Mercedes-Benz és Setra busz márkákat magába foglaló Buses eladásai 19 ezer járművel stagnáltak, míg a FUSO és BharatBenz márkákat felölelő Trucks Asia eladásai 30 százalékkal, a Trucks North-America eladásai 17 százalékkal nőttek.

A Daimler Truck márciusban fogja nyilvánosságra hozni az elmúlt üzleti év pénzügyi eredményeit, valamint az idei esztendőre vonatkozó előrejelzését.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink