Gyártók Megnyílt a győri Audi Aréna

Megnyílt a győri Audi Aréna

autopro.hu | 2014.11.15 18:47

Megnyílt a győri Audi Aréna

A magyar járműipar domináns szereplője a névadója az új csarnoknak, ahol sport és kultúra lesz a középpontban. Egy hete járt a városban a miniszterelnök, az avatás miatt ismét visszatért.

Hirdetés

Győr városa és az Audi Hungaria újra együtt ünnepel: Orbán Viktor kormányfő, Borkai Zsolt, Győr város polgármestere és Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója, valamint Görbicz Anita, az AUDI ETO KC csapatkapitánya alig több mint egy évvel az alapkőletétel után megnyitották az Audi Aréna Győr csarnokot. A multifunkcionális csarnok 5 ezer 500 néző befogadására alkalmas - a jövőben nemzetközi sportesemények és kulturális rendezvények, például koncertek és kiállítások helyszíne lesz.

Sokan voltak kíváncsiak a megnyitóra (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

- Az Audi Aréna Győr terv szerinti megnyitása nagyszerű példája Győr város és az Audi Hungaria együttműködésének. A régió legnagyobb munkáltatójaként fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás, ennek szellemében támogatjuk a város kulturális és sportéletét. Az Aréna névadó partnereként különösen büszkék vagyunk a projekt sikeres lezárására, s már most várjuk az izgalmas mérkőzéseket és a kulturális rendezvényeket az új Audi Aréna Győr csarnokban - mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

Az Audi Hungaria Motor Kft. immár 1997 óta támogatja a régió kulturális és sportéletét. A motor és járműgyártó 2002 óta főtámogatója a világhírű Győri Balett társulatának. 2006 óta a vállalat névadó főszponzora a kétszeres Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO kézilabdacsapatának. Emellett a vállalat 2011 óta támogatója Győri ETO FC futballcsapatának.

- Egy nagy álom vált ma valóra. Az Audi Aréna Győr megépülése teljesen új perspektívákat nyit meg Győr számára. Sokszínű kulturális programjaink, sportsikereink immáron méltó környezetben teljesedhetnek ki az új multifunkcionális csarnok falai között - fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, aki köszönetet mondott azért a közel 5 milliárd forintos állami támogatásért, amely a beruházást fedezte.

Az Audi Aréna Győr november 23-án debütál mint sportcsarnok, a női kézilabda BL következő fordulójában, december 7-től pedig a női kézilabda Európa-bajnokságnak ad otthont, itt rendezik a magyar válogatott csoportmérkőzéseit.

Díszkivilágítást is kapott az új létesítmény (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

Kiemelt Partnereink