Gyártók Meghosszabbította együttműködését a VW a Fenntarthatósági Tanáccsal

Meghosszabbította együttműködését a VW a Fenntarthatósági Tanáccsal

autopro.hu/H.J. | 2020.09.14 13:49

Meghosszabbította együttműködését a VW a Fenntarthatósági Tanáccsal

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen-csoport további két évvel meghosszabbította együttműködését a független Fenntarthatósági Tanáccsal. A Volkswagen elkötelezett fenntarthatósági célkitűzése mellett, melyek középpontjában a 2050-ig teljesítendő szén-dioxid semlegesség áll. A partnerség meghosszabbítása mellett új tagokkal is bővült a Tanács.

Hirdetés

Herbert Diess, a Volkswagen csoport vezérigazgatója elmondta, hogy a fenntarthatóság kulcsfontosságú szerepet játszik a cég sikeres működésében – a VW kizárólag akkor tud előrelépni, ha átfogó átalakuláson megy keresztül. A szakember hozzátette, hogy a Fenntarthatósági Tanáccsal fokozni szeretnék az együttműködésüket, ugyanis a Tanács tagjai független szakértelemmel bírálják és javítják a vállalat stratégiáját.

Diess az együttműködés bővítése során kiemelte, hogy a dízelválság kezelésében és az integritás elveinek megfogalmazásában hatalmas segítséget nyújtott a Tanács. Ezen kívül az intenzív párbeszédek jelentős szerepet játszottak az éghajlati célok és a szén-dioxid-mentes stratégia megalapozásában a csoporton belül.

A Fenntarthatósági Tanácshoz Rebecca Harms volt európai parlamenti képviselő, valamint Magdalena Gerger, a svéd Systembolaget AB vezérigazgatója csatlakoztak. A VW csoport elnöke elmondta, hogy Harms Európai Uniós szintű tapasztalatai a környezetvédelmi politikában, valamint Gerger tapasztalatai a fenntartható vállalatvezetésben további előnyöket jelentenek az együttműködés és a vállalat fejlődése számára.

Széleskörű jogok a Fenntarthatósági Tanács kezében

A nemzetközi Fenntarthatósági Tanácsot 2016-ban hozták létre, hogy támogassa a csoportot a fenntarthatósággal és a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos stratégiai kérdésekben. A most kilenc tagból álló testület önállóan jár el, és kiterjedt jogokkal járul hozzá a döntéshozatali folyamathoz az információcsere, a konzultáció és az intézkedések megindítása céljából.

Nagyobb hangsúly az Európai Zöld megállapodáson és a vállalatirányításon

A Volkswagen és a Fenntarthatósági Tanács közötti intenzívebb párbeszéd egyik napirendi pontja a Herbert Diess és a Tanács által közösen kezdeményezett reformokra, ellenálló képességre és helyreállításra irányuló vezérigazgatói szövetség, amely többek közt támogatja az EU zöld megállapodását (EU Green Deal), a vállalatirányítást és az integritást, a digitalizáció és az e-mobilitás területén való foglalkoztatást, valamint a nemzetközi piacon való fenntartható intézkedéseket.

Ezenkívül a Volkswagen Fenntarthatósági Tanácsa az elmúlt években számos projektet kezdeményezett a nyilvánosság számára is. Ezek között szerepel az éghajlat-tudatos közlekedéspolitika kutatási projektje a Potsdami Klímahatáskutató Intézettel, valamint a Fraunhofer IAO-nál végzet hosszú távú tanulmány a digitalizáció és az e-mobilitás foglalkoztatásra gyakorolt hatásairól – olvasható a VW sajtóoldalán.

Kiemelt Partnereink