Gyártók Leállnak a Honda amerikai és kanadai üzemei

Leállnak a Honda amerikai és kanadai üzemei

autopro.hu/V.M. | 2021.03.17 17:23

Leállnak a Honda amerikai és kanadai üzemei

Fotó: Honda News Room

A japán Honda közölte, hogy alkatrészellátásbeli problémák miatt a március 22-vel kezdődő héten leállítja a termelést az Egyesült Államokban és Kanadában található autógyárainak többségében.

Hirdetés

A gyártó a közleményében kifejtette, hogy a le nem álló amerikai és kanadai üzemekben a jelzett héten csökkentik a termelést, így az ellátási nehézségek minden helyi egységet érinteni fognak valamilyen módon.

A Honda a koronavírust, a konténerkikötői torlódásokat, a chiphiányt, illetve az elmúlt hetek kemény téli időjárását nevezte meg a probléma forrásaként.

Az nem ismert, hogy az intézkedések eredményeként mennyivel kevesebb jármű fog készülni. A japán OEM ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy a termelési és a beszerzési részlegek a termeléskiesés minimalizálásán dolgoznak.

A Reuters kérésére az AutoForecast Solutions autóipari tanácsadó cég globális autóipari előrejelzésekért felelős alelnöke, Sam Fiorani mondott kiindulási alapot a kieső termelés megbecsülésére. Mint elárulta, a Honda hetente körülbelül 30 ezer járművet gyárt az USA-ban és Kanadában.

Már a pickupokhoz sincs elég chip

A Honda által is említett félvezetőhiány miatt más OEM-ek amerikai egységeiben is csökkentett ütemben folyik a termelés. A gyártók a nagyobb haszonnal értékesíthető modellek, például SUV-k és pickupok készítésére csoportosítják át a rendelkezésükre álló chipeket, a Ford azonban már az amerikai piacon népszerű F-150 pickup gyártási volumenét is csökkenteni kényszerült.

Kiemelt Partnereink