Gyártók Jól szerepeltek a tengerentúli gyártók októberben

Jól szerepeltek a tengerentúli gyártók októberben

autopro.hu | 2013.11.05 08:00

Az amerikai autógyártók jól teljesítettek hazájukban a múlt hónapban, a General Motors, a Ford és a Chrysler is két számjegyű növekedést ért el az autóeladások tekintetében. Az erős eladási számok hátterében az új modellek népszerűsége, valamint a Fed által eszközölt laza monetáris politika áll elsősorban.

Hirdetés

Jól teljesített a General Motors, a cég eladásai 16 százalékkal növekedtek év/év alapon, ami több mint 226 ezer darab értékesített gépjárművet jelentett. A cég sikerét a Chevrolet, a Cadillac és a Buick márkáknak köszönhette. Az érkező új modellek pedig segíthetik a céget abban, hogy tovább növelje eladásait Amerikában, a menedzsment várakozásai szerint.

Jól muzsikált a Ford is, a cég szintén erős két számjegyű (14%-os) növekedést ért el év/év alapon az amerikai autóértékesítések területén múlt hónapban. Ez közel 192 ezer darab eladott járművet jelentett, ami egyben a legjobb októbere volt a cégnek 2004 óta. A cég a sikerét elsősorban a Fusion, a Fiesta és pick-upok népszerűségének köszönhette.

A Chryslernek sem lehetett oka panaszra, a cég ugyanis 11 százalékkal növelte eladásait múlt hónapban, ami közel 140 ezer darab gépjárművet jelentett. Igaz ez az érték elmaradt az elemzői várakozásoktól.

A cikk a portfolio.hu oldalon folytatódik.

Kiemelt Partnereink