Gyártók Jól megy a Hyundai szekere Európában

Jól megy a Hyundai szekere Európában

autopro.hu/V.M. | 2021.12.01 08:19

Jól megy a Hyundai szekere Európában

Fotó: Hyundai Newsroom

Míg az összesített újautó-eladások jelentősen csökkentek, a Hyundai nagy mértékben növelte eladásait Európában az ősz második hónapjában. Emellett a koreai márka piacvezetővé vált Spanyolországban, és Németországban is méltóságteljes pozíciót szerzett.

Hirdetés

A Hyundai az Európai Unióban, az Európai Szabadkereskedelmi Társulás országaiban és az Egyesült Királyságban összesen 43.629 autót értékesített október folyamán, ami az egy évvel korábbival összevetve 11 százalékos növekedésnek felel meg, miközben a teljes piaci volumen közel harmadával, 29,3 százalékkal esett.

A január-októberi periódust tekintve a koreai márka csakugyan sokkal jobban teljesített az átlagnál. Ebben az időszakban 427.015 autót adott el, ami 22,7 százalékos bővülést jelent éves összevetésben – messze felülmúlva a 2,7 százalékos teljes piaci változást.

Történelmi eredmény Spanyolországban

Októberben a történelem során első alkalommal a Hyundai vezette a spanyol újautó-eladásokat: 5844 eladott járművel 9,9 százalékos, az eddigi legnagyobb részesedését érte el a koronavírus-járvány által megtépázott piacon. Az év októberig tartó szakaszában a Hyundai hatodik helyen áll a márkák eladások szerinti rangsorában.

Németországban a Hyundai az eddigi legjobb októberi eredményét könyvelhette el 4,5 százalékos piaci részesedéssel, ami ahhoz is elég volt, hogy egyhuzamban a harmadik hónapban váljon a legnépszerűbb importált márkává a legnagyobb európai autópiacon.

A Hyundai a jó értékesítési eredményeket részben a június óta elérhető Ioniq 5 akkumulátoros elektromos modell pozitív fogadtatásának, részben a Tucson kompakt SUV népszerűségének tudja be. Utóbbi Európában jelenleg a második legkeresettebb modell saját szegmensében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink