Gyártók Itt az új koreai népautó

Itt az új koreai népautó

autopro.hu | 2013.08.08 15:09

Itt az új koreai népautó

A Hyundai bemutatta vadonatúj európai városi minijének, az új generációs i10-esnek az első fényképeit.

Hirdetés

Az elmúlt évek során megtanultuk értékelni a korei gyártó modelljeit köszönhetően a minőség folyamatos emelkedésének. A Hyundai új modelljével most a városi kisautók szegmensében próbálja magának kivívni a vásárlók elégedettségét. Öt évvel azután, hogy elődje megjelent a piacon, az új generációs i10 új alapokra helyezi a Hyundai jelenlétét a kategóriában, és jellemzően nagyobb autóknál megtalálható képességeket és szolgáltatásokat kínál.

Az opciós felszereltségek között megtalálható az automatikus vezérlésű klímaberendezés, a fűthető bőr kormánykerék, vagy a sebességhatárolóval kombinált tempomat, amelyek nagyobb autókra jellemző komfortérzetet biztosítanak. Ami a biztonságot illeti, alapfelszereltség a menetstabilizáló berendezés és az első üléssori függönylégzsák.

Az új generációs i10 hosszabb (+80 mm), szélesebb (+65 mm) és alacsonyabb (-50 mm) elődjénél, és ezzel kategóriaelső lábteret és csomagtartó-kapacitást biztosít. Az első és hátsó üléssor kombinált lábtere 1890 mm, a csomagtér pedig több mint 10 százalékkal tágasabb: 252 literes (alaphelyzetben).

Az új generációs i10 vadonatúj padlólemezre épül, tengelytávja 5 mm-rel hosszabb elődjénél. A mérnökök áthelyezték a hátsó lengéscsillapítókat, aminek köszönhetően a kerekek úttartása mindenfajta útfelületen javult.

Az Európában forgalmazott Hyundai modellek 95 százalékához hasonlóan az új generációs i10-et is a Hyundai Motor Europe németországi műszaki központjában, Rüsselsheim városában tervezték és fejlesztették. Az új generációs i10 a Hyundai első városi minije (A-szegmens), amelynek gyártását is a térségen belül szervezte meg a Hyundai.

A szeptemberben sorozatgyártásba lépő, új generációs i10 a Hyundai törökországi üzemében, Ízmitben készül majd. A régióban eszközölt, több millió eurós beruházásnak köszönhetően a gyár (ahol jelenleg a B-szegmensbe tartozó új i20 modell készül) éves kapacitása hamarosan eléri a 200 000 darabot. Az új generációs i10 európai forgalmazásának megkezdésével a Hyundai Európában értékesített modelljeinek 90 százaléka Európában fog készülni.

Az új generációs i10-re vonatkozó további információk a modell szeptemberi Frankfurti Autószalonra (IAA) időzített világpremierjét megelőzően várhatók.

Kiemelt Partnereink