Gyártók Így lesz katonai autóból lakóautó

Így lesz katonai autóból lakóautó

autopro.hu/H.J. | 2020.05.03 12:23

Így lesz katonai autóból lakóautó

Fotó: ikmedia-presse.eu

A Lorinser Classic a Puch (Mercedes G-osztály) katonai járművét alakította át úgy, hogy alkalmas legyen a hosszabb utakra, túrákra is. A modell számos extrát kapott, így akár lakóautóként is funkcionálhat.

Hirdetés

Hatalmas népszerűségnek örvend a Lorinser Classic által újjászületett Puch (Mercedes G-osztály). A vállalat a svájci hadseregtől vásárolt modelleket alakította át az úgynevezett restomod stílusú járművekké: azaz ötvözték a régi stílusjegyeket a modern vonalakkal.

A katonai járműveket most egy komfortos lakóautóvá alakították át. A kiindulópont olyan lakóautó megépítése volt, mely alapja a keménytetős 230 GE modell.

Néhány műszaki részlet

A modell összkerék-meghajtású, hátsó differenciálzárral, egy 116 lóerős, négyhengeres benzinmotorral, valamint egy négyfokozatú automata sebességváltóval. Marcus Lorinser ügyvezető igazgató elmondta, hogy a modell jelentős változásokon esett át: az autó vázát matt, zöld és szürke színekkel festették, száraz jéggel kezelték, az üléseket újrakárpitozták, és vonóhoroggal, LED-es fényszórókkal, valamint kerék távtartó berendezésekkel szerelték fel. Az autó BF Goodrich terepgumikat és DOTZ 4x4 acél felniket kapott.

A modell belső kialakítása teljesen megváltozott.

A modell belső kialakítása teljesen megváltozott. | Fotó: ikmedia-presse.eu

Kényelem a belső térben

A külső extrákon kívül a modell számos beltéri kényelmi funkciót kapott: 220 V-os konnektorok, extra fűtés, mikrohullámú sütő, víztartállyal felszerelt kombinált konyha- és fürdőszoba-mosdó, egy összecsukható asztal és két összecsukható ágy, valamint beépített tároló is helyet kapott az autóban. A különösen meleg napokon egy napvitorla és kültéri zuhany áll rendelkezésre.

A belső térben több extra kényelmi funkció is helyet kapott.

A belső térben több extra kényelmi funkció is helyet kapott. | Fotó: ikmedia-presse.eu

Az új modell alkalmas kempingezésre, de nagyobb túrákat is bátran meg lehet tenni vele. Az érdeklődők 69 000 euróért, azaz közel 24,4 millió forintért vásárolhatják meg – írja a Lorinser.

Kiemelt Partnereink