Gyártók Félévente új autót dob a piacra 2020-ig a Seat

Félévente új autót dob a piacra 2020-ig a Seat

autopro.hu/Sz.F. | 2018.03.28 11:21

Félévente új autót dob a piacra 2020-ig a Seat

Az első két újdonság a Tarraco és a Cupra Ateca lesznek, amelyek 2018 végén kerülnek a márkakereskedőkhöz.

Hirdetés

A következő évben az új nemzedékhez tartozó Leon két változatban, ötajtós- és ST, azaz kombi, családi változatban lesz elérhető. 2020-ban megjelenik a márka első teljesen elektromos hajtású gépkocsija, amelyet a Volkswagen-csoport MEB platformjára építenek, és amelynek hatósugara 500 kilométer lesz. Ekkor jelenik majd meg első alkalommal a CUV, a Crossover haszonjármű is a termékkínálatban. Mindezeket a Seat elnöke, Luca de Meo Madridban jelentette be a médiának tartott éves eredmény beszámolón.

A Seat sikeresen zárta a 2017-es esztendőt. A történelme során 2016-ban elért legjobb eredmény után, 2017-ben az adózás utáni nyereség elérte a 281 millió eurót, ami 21,3 százalékkal magasabb, mint a megelőző év nyeresége volt (2016: 232 millió euró). A működési eredmény pedig elérte a 116 millió eurót (2016-ban 143 millió euró volt).

A forgalom rekord nagyságú összeget, 9552 milliárd eurót ért el 2017-ben, ami 11,1 százalékkal magasabb, mint a megelőző év adata volt. Ezt az összeget a vállat értékesítési lendülete hajtotta fel, és ez a 468 400 leszállított gépkocsival a legmagasabb összeg 2001 óta.

A gyártás növekedése és a vállalatnak a jövőre vonatkozó tervei a gyakorlatban nagyobb foglalkoztatottságot eredményeztek. Alkalmazotti létszáma 2017-ben összességében 185 fővel növekedett, és az idén eddig 265 új alkalmazottat vettek fel. Ezen túl, amint azt a Seat kollektív szerződésében rögzítették, az alkalmazottak az elért eredményeknek köszönhetően prémium bonuszt fognak kapni, fejenként 700 eurót, ami majdnem 50 százalékkal magasabb a megelőző évben kapott összegnél.

A Seat a közelmúltban létrehozta a Xmobát, egy új céget, amelyik fő célja, hogy azonosítsa, tesztelje, értékesítse, illetve befektessen olyan projektekbe, amelyek hozzájárulnak a jövőbeni mobilitást javító új megoldások fellendítéséhez.

A növekedés érdekében a Seat tovább szélesíti modell kínálatát. Luca de Meo bejelentette, hogy 2020 lesz a márka elektromos hajtásának éve az új Leon plug-in hibrid változat beindításával. Ezt a gépkocsit a martorelli üzemben fogják gyártani, és legalább 50 kilométeres önálló hatótávolsággal bír majd. Ezzel elindítják útján a márka első teljesen elektromos gépkocsiját is, amit a Volkswagen-csoport MEB platformján fognak építeni. A Seat első elektromos hajtású gépkocsijának versenyképes ára lesz, hatótávolsága eléri az 500 kilométert, felszerelik majd a piacon elérhető legfejlettebb összekapcsolhatósági és infotainment rendszerekkel, illetve minimum a 2. szintű önálló vezetési képességgel látják el.

A Seat elnöke azt is megerősítette, hogy a vállalat elkötelezett marad a sűrített földgázzal hajtott (CNG) gépkocsik iránt.

Mi vezetjük a sűrített földgázzal hajtott (CNG) gépkocsik technikai fejlesztésének projektjét a Volkswagen-csoporton belül. Az Arona TGI-vel ebben az évben beindítjuk a világon egyedüli földgáz hajtású szabadidő autót (SUV) – tette hozzá Luca de Meo.

Kiemelt Partnereink