Gyártók Csökkenti németországi termelését a Ford

Csökkenti németországi termelését a Ford

autopro.hu/V.M. | 2021.05.04 11:22

Csökkenti németországi termelését a Ford

Fotó: Ford Media Center

A Ford a németországi Kölnben és Saarlouisban található üzemeiben is visszafogja termelését a következő hetekben-hónapokban a chipek beszerzésében jelentkezett beszállítói problémák miatt.

Hirdetés

A félvezető komponensek globális hiánya miatt az autógyártók világszerte hasonló lépésekre kényszerülnek. A hiány sokáig csak az autógyártókat érintette, ám ma már más iparágakat is terhel.

Közleményében a Ford azt írta, hogy előrejelzések szerint a következő hónapokban is fenn fog maradni a szűkös kínálattal jellemezhető piaci helyzet.

Továbbá leszögezte, megpróbálják majd behozni a kieső termelés lehető legnagyobb részét, illetve, hogy azon járművek gyártása fog prioritást élvezni, melyekre már van megrendelő.

A kölni üzem 15 ezer munkavállalójának mintegy harmada részmunkaidőben fog dolgozni május 3. és június 18. között, valamint június 30. és július 9. között – számolt be a Reuters.

Korábban mindkettő német gyártóüzemben teljes leállást kellett elrendelni a chiphiány folytán. A kölni egységben március 1. és 22. között, míg a mintegy ötezer főt foglalkoztató, Focus-t gyártó saarlouis-i létesítményben január közepétől február 19-ig álltak a gyártósorok.

Kiemelt Partnereink