Gyártók Csehek gyárthatnak spanyol szabadidő-autókat

Csehek gyárthatnak spanyol szabadidő-autókat

Panker Gergő | 2014.01.22 07:03

Csehek gyárthatnak spanyol szabadidő-autókat

Az Automobilwoche szerint a Volkswagen-csoport döntése alapján a Skoda Csehországban található Kvasiny gyárban készülhet majd az új Seat szabadidő-autó.

Hirdetés

A német újság vállalati forrásokra hivatkozva arról tájékoztatott, hogy az új Seat SUV Csehországban készülhet majd az újgenerációs Skoda Yetivel együtt, mivel a közép-kelet-európai országban a gyártási költségek jóval alacsonyabbak, mint a Seat Martorellben található spanyol gyárában. A martorelli gyárban egy másik szabadidő-autó is készül, az Audi Q3, ám mivel az utóbbi egy prémium márka modellje jóval magasabb haszonkulccsal, az Audi számára megéri ott gyártani.

Az új Seat SUV a 2011-es IBX tanulmány formavilágán alapulhat

A világ egyik legnagyobb autóipari csoportjának azért előnyös, mert a számos márkának és gyárnak köszönhetően az erőforrásokat rugalmasan kezelve oda irányíthatja, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Mindez remekül jellemzi a Volkswagen AG működését.

A Seat a VW-csoport egyetlen tagja, amelynek kínálatában még nem szerepel szabadidő-autó, és ennek negatív hatásai érződnek is a szegmens kirívó európai sikere miatt. Juergen Stackmann Seat-elnök elmondta, hogy a szabadidő-autó egy fontos eleme a márka európai terjeszkedési stratégiájának - írja a carscoops.com autós híroldal.

Stackmann kifejtette, hogy a Seat egy olyan SUV-n dolgozik, amely "beleillik a márka felhozatalába és egy újabb európai alszegmenst hoz létre" az autógyártó számára. Arról azonban, hogy az új modell mikor kerül sorozatgyártásba, még nem döntöttek. Az új Seat szabadidő-autó külseje valószínűleg a képen is látható 2011-es IBX tanulmányautó formavilágából merít ihletet, valamint a VW MQB moduláris padlólemezére épül majd.

Kiemelt Partnereink