Gyártók Ázsiában próbál teret nyerni a Fiat Chrysler

Ázsiában próbál teret nyerni a Fiat Chrysler

MTI | 2014.05.07 08:28

Ázsiában próbál teret nyerni a Fiat Chrysler

Az Alfa Romeo, a Maserati és a Jeep márkákra építi fel növekedési stratégiáját a konszern, remélve, hogy öt év alatt a globális nagyságrendű autógyártók közé kerülhetnek.

Hirdetés

A Fiat és a Chrysler autógyárak egyesítésével létrejött Fiat Chrysler konszern elnöke Sergio Marchionne kedden Detroitban hozta nyilvánosságra üzleti tervét a két nagy hagyománnyal rendelkező autógyár múltban elkövetett hibának korrigálására, piaci részesedésük visszaszerzésére, adósságuk leépítésére és felzárkóztatásukra az élvonalbeli nemzetközi autógyártók, a Volkswagen és a Toyota mögé.

- Ma nem egy új fejezetet, hanem egy új könyvet kezdtünk el írni - fogalmazott Sergio Marchionne az üzleti tervet ismertető sajtótájékoztatón.

A Fiat Chrysler milliárdos összegeket készül új modellek fejlesztésébe és a gyártási kapacitás növelésébe invesztálni. Tervei szerint termelését a tavalyi 4,4 millióról 2018-ra közel hétmillióra emeli.

A Fiat Chrysler elsősorban az Alfa Romeo márka új modelljeire építve, a prémium kategóriában indított globális márkaoffenzívával kívánja bevenni a számára eddig ismeretlen ázsiai piacokat.

A tervek szerint az Alfa Romeo márka eladásai a nyolc új modell kifejlesztésére fordított 5 milliárd eurós befektetésnek köszönhetően ötszörösére, évi 400 ezerre fognak emelkedni 2018-ra. Hasonló nagyságrendű növekedést vár Marchionne a Maserati eladásaiban is, ami kétmilliárd eurós fejlesztési befektetés után évi 75 ezerre emelkedhet. A Jeep eladásai pedig kétszeresére, évi 1,9 millióra nőnek a tervek szerint 2018-ra. Addigra a Jeep modelleknek legalább a felét az Egyesült Államokon kívül szerelik majd össze.

Kiemelt Partnereink