Gyártók A legújabb cseh kompakt - a Škoda Rapid Spaceback

A legújabb cseh kompakt - a Škoda Rapid Spaceback

autopro.hu | 2013.07.22 13:25

A legújabb cseh kompakt - a Škoda Rapid Spaceback

Škoda Rapid Spaceback újdonságával bővíti tovább modellpalettáját a cseh gyártó, amely a Fabia és az Octavia közötti piaci rést hivatott betölteni.

Hirdetés

Friss formavilágával a Škoda Rapid Spaceback elsősorban a fiatalabb vásárlóközönséget szólítja meg. Jellegzetes Škoda modellként a Rapid Spaceback bőséges térkínálattal, ötletek sokaságával, csúcsszínvonalú biztonsággal, érdekes egyéni kialakítási lehetőségekkel, kedvező üzemanyag-fogyasztással és kiváló árértékaránnyal érkezik a piacra. A Rapid Spaceback az idei Frankfurti Autószalon (IAA) alkalmával tartja premierjét, európai piaci bevezetése 2013 októberétől indul.

Az új Škoda Rapid Spaceback különleges jellegzetessége oldalnézete, amely megnyújtott vonalaival a hagyományos rövid farkialakítású modellekhez viszonyítva jóval sportosabb hatást kelt.

A Škoda Rapid Spaceback sziluettjét letisztult vonalvezetés, hosszú tengelytáv (2602 milliméter), illetve határozottan meghúzott, magasan futó tornádóvonal jellemzi. A Rapid Spaceback C- és D-oszlopai között egy-egy harmadik oldalablakkal készül.

Kiemelt hangsúlyt kapnak az egyéni kialakítási lehetőségek. Az új Rapid Spaceback egyik különlegessége nagyméretű, extrafelszereltségként rendelhető panoráma-üvegteteje. A színezett üvegfelület a szélvédőtől egészen a hátsó ablakig húzódik, minden bennülő számára kilátást kínálva a szabad ég felé. E megoldással közösen a szintén kívánságra kapható hosszított hátsó ablak szolgálhat további érdekes formai stílusjegyként, amelynek színezett üvege mintegy tíz centiméterrel nyúlik mélyebbre a csomagtér-ajtóba, mint a normál ablak. A panoráma-üvegtetővel együtt alkalmazva így a szélvédőtől a teljes tetőn át, mélyen a csomagtér-ajtóba nyúló sötétített üvegfelület alakítható ki. A dinamikus összhatást a hátsó ablak felső peremén húzódó tetőlégterelő emeli ki még jobban.

Orrkialakítása a B oszlopokig a Rapid limuzin vonalait követi. Alapvető elemei a markáns, 19 függőleges lamella alkotta, krómkeretes hűtőrács, a motorházfedél lekerekített első peremén látható új márkaembléma, valamint a fényszórók és a ködfényszórók lóhere-alakzat szerinti elrendezése.

Kiemelt Partnereink