Gyártók A Honda menő, de szinte láthatatlan újdonságot ad a 2018-as Accordhoz

A Honda menő, de szinte láthatatlan újdonságot ad a 2018-as Accordhoz

autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.18 09:23

A Honda menő, de szinte láthatatlan újdonságot ad a 2018-as Accordhoz

A Honda leleplezte tizedik generációs Accord szedánját. Gyönyörű az autó, de van rajta valami apróság, ami teljesen új. Sikerül megtalálni a képen?

Hirdetés

A műszerfalon van egy apró, stilizált N betű, ami az NFC jele, és sokkal könnyebbé teszi az életet, ha Androidos mobiltelefont használunk.

Egyre több helyen tilos telefonozni vezetés közben. Ezért a vezeték nélküli Bluetooth kapcsolat az autó és a telefonok között létszükséglet lehet, ha telefonálni akarunk út közben, vagy csak szimplán a saját zenénket játszanánk le a kocsi hangszóróin.

Azonban a Bluetooth-os megoldás kicsit bonyolult lehet, ezért itt jön be az NFC.

A legtöbb okostelefonba NFC chipet építenek. Ez a technológia segít az Apple Paynél és az Android Paynél.

Az Androidos telefonok 2010-ben kaptak először NFC chipet, de az Apple a 2014-es iPhone 6-ig nem alkalmazta a technológiát, és ma sem elérhető más alkalmazások számára, kivéve az Apple Pay-t.

A Honda az első mainstream autógyártó, aki NFC chipet épít az autójába. A csatlakozás pofonegyszerű, amikor először beülünk az autóba, csak rábökünk a logóra, és egyből csatlakozhatunk az autó Bluetooth-ára.

Ez egy apró extra, amit az emberek nagy része talán csak néhányszor fog használni, azonban tényleg lényegesen megkönnyíti az életet.

Megvan már a logó? Ha nem, akkor segítünk.

Itt bújik a szimbólum

Kiemelt Partnereink