Eseménynaptár

MTM-MEK (5 nap)

RENDEZVÉNYEK / KÉPZÉSEK   Képzések
Dátum 2019.04.01 09:00 - 2019.04.01 17:00 (Hétfő)
Időtartam   8h
Helyszín 1067 Budapest, Csengery u. 78.

Az Amerikai Egyesült Államokban kifejlesztett MTM (Methods-Time Measurement) módszer a kézi munkafolyamatok optimalizálását, optimális kialakítását szolgálja. Segítségével jelentős termelékenységnövekedés érhető el, a munkavégzés megkönnyítésével egyidejűleg. Az MTM-MEK tipikus alkalmazási területei: karbantartás, előkészítés, átállási és szerelési folyamatok; továbbá egyedi és kissorozat gyártási tevékenységek az acél- és gépgyártás területén vagy az építőiparban.

Célcsoport: Szakemberek és vezetők az Industrial Engineering, a folyamatmenedzsment, a tervezés, időgazdálkodás, gyártástervezés és gyártásirányítás, termék- és üzemeszköz-konstrukció területéről.
A szeminárium célja: Az egyedi és kissorozat gyártásra manuális munkafolyamatainak optimalizálására, elemzésére szolgáló MTM-MEK eljárás alkalmazási készség szintű elsajátítása, melynek révén a résztvevő képes a termékek, munkahelyek, valamint munkafolyamatok racionalizálására, nemzetközileg egységes, standard követelmények meghatározására. A MEK alkalmazása hosszú vagy nem-ciklikus munkafolyamatok esetén ajánlatos, ahol termékek megbízás orientált gyártása nem jellemző, a munkafeladatok és az ismétlődés gyakorisága folyamatosan változik, a begyakorlottság alacsonyabb.
Jelentkezési feltétel: MTM-1 Alap tanúsítvány
Oktatók: MTM-Instuktorok, tanácsadók, több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek.
Tananyag: MTM-MEK tananyag (magyarul)
Tanórák száma: 40
Tanúsítvány: MTM-MEK tanusítvány magyarul + Német MTM-Egyesület MTM-MEK Zeugnis németül/angolul.

További információ és jelentkezés az MTM Hungária honlapján.

Kiemelt Partnereink