Beszállítók Üzemanyagcella vezérlőegységet fejleszt a Vitesco

Üzemanyagcella vezérlőegységet fejleszt a Vitesco

autopro.hu/Sz.N. | 2021.08.25 11:23

Üzemanyagcella vezérlőegységet fejleszt a Vitesco

Fotó: Vitesco Technologies

A Vitesco Technologies bejelentette, hogy vezérlőegységet fejleszt üzemanyagcellás megoldásokhoz. A Fuel Cell Control Unit (FCCU), magyarul üzemanyagcella vezérlőegység, a 2020-as évek második felében kerülhet tömeggyártásba.

Hirdetés

A Continental egykori hajtásrendszer üzletága, a Vitesco Technologies állítása szerint üzemanyagcella vezérlőegysége saját, „átfogó elektronikai szakértelmét” teszi elérhetővé az üzemanyagcellás alkalmazásokhoz. Az egységet üzemanyagcellás teherautók és munkagépek megoldásaihoz tervezik.

Az üzemanyagcella-rendszer központi vezérlőegységeként az FCCU irányít és ellenőriz majd minden alkotóelemet. Részleteket még nem árult el a gyártó a vezérlőegység működéséről. Az FCCU az évtized második felétől kerülhet sorozatgyártásba.

Gyors fejlesztés, megbízható gyártás

A vezérlőegység tömeggyártását illetően Andreas Wolf, a Vitesco vezérigazgatója elmondta: „Az agilitás és rugalmasság, amivel kifejlesztettük az FCCU-t, a siker előfeltételei ebben a dinamikusan változó piaci környezetben, a Vitesco Technologies-nál ötvöződik az évtizedek alatt felépített iparági szakértelemmel.” A Vitesco-vezér továbbá kifejtette: „Éppen ezért tudjuk a tömeggyártást ugyanolyan gyorsasággal és minőségben végrehajtani, mint a fejlesztési munkát.”

Idén márciusban a Vitesco bejelentette, hogy profitja 30 százalékát elektrifikációhoz kötődő fejlesztésekből tervezi megvalósítani. Áprilisban a Stellantis bejelentette, hogy az Opel, a Peugeot és a Citroën három elektromos szállítójárművét idén is üzemanyagcellás rendszerrel kínálják, amelyhez 100 kilowattos hajtást biztosít a Vitesco Technologies – számolt be az electrive.com.

Kiemelt Partnereink