Beszállítók Másfélszeres futásteljesítmény és rövidebb féktáv

Másfélszeres futásteljesítmény és rövidebb féktáv

autopro.hu/B.A. | 2020.02.22 13:10

Másfélszeres futásteljesítmény és rövidebb féktáv

Fotó: Goodyear

Az EfficientGrip Performance utódjaként piacra dobott nagy teljesítményű és hosszú élettartamú prémium nyári abroncsok nedves és száraz útfelületen egyaránt kiváló fékteljesítményt nyújtanak a 15-18 hüvelykes felnikhez.

Hirdetés

Az új modell elődjénél a becslések szerint jelentősen, 50 százalékkal hosszabb élettartamú, a versenytársak bevizsgált modelljei közül legközelebb álló Michelin abroncs élettartamát pedig a tesztek szerint 20 százalékkal múlja felül a Goodyear közlése szerint. A TÜV SÜD által elvégzett független bevizsgálás szerint pedig az új modellt a tesztelt versenytársakéhoz képest nedves és száraz útfelületen is rövidebb féktáv jellemzi.

Teljesítmény és élettartam

„Az új EffcientGrip Performance 2 kompromisszumok nélküli megoldást kínál azoknak, akik a kiváló teljesítmény mellett a lehető legnagyobb élettartamú abroncsot keresik” – árulta el Xavier Fraipont, a Goodyear régiós termékfejlesztésért felelős alelnöke. „A tervező- és mérnökcsapatunk műszaki fejlesztéseinek köszönhetően vásárlóink még hosszabb élettartammal számolhatnak, ha az EfficientGrip Performance 2 abroncsaikat választják. Erre roppant büszkék vagyunk – nem csupán jobb teljesítményt, hanem környezetkímélőbb megoldást is kínálunk vásárlóinknak.”

Innovatív fejlesztések

Az új abroncs megnövekedett futásteljesítményét számos innovatív fejlesztés teszi lehetővé a kiváló teljesítmény megőrzése mellett. A kimagaslóan rugalmas futófelület a száraz, illetve nedves úton mutatott teljesítmény romlása nélkül csökkenti az abroncsok durva útfelület okozta kopását.

A korábbinál több tapadóélnek és az optimális merevségű gumikeveréknek köszönhetően hatékonyabbá válik a futófelület vízkivezetése, és csökken a nedves útfelületen mért féktávolság.

A futófelület közepén található nagyobb bordázat nagyobb merevséget eredményez, ami növeli a jármű vészkormányzás közbeni kezelési stabilitását. A Goodyear EfficientGrip Performance 2 összesen 45-féle méretben kapható.

Kiemelt Partnereink