Beszállítók Luxusautókba is jutott rossz légzsák: itt a Ferrari-visszahívás

Luxusautókba is jutott rossz légzsák: itt a Ferrari-visszahívás

autopro.hu/B.B. | 2016.06.10 12:19

Luxusautókba is jutott rossz légzsák: itt a Ferrari-visszahívás

A hibát nem az olaszok ejtették, a javítást a Takata termékei indokolják. California és 458 Italia sportkocsik érintettek az ügyben.

Hirdetés

Több autógyártó több tízmillió modellje után a Ferrarit is elérte a történelem eddigi legnagyobb visszahívása, hiszen a Ferrari Észak-Amerika terven felüli szervizelést rendelt el több modell esetében. A hiba a már jól ismert légzsákaktiváló töltetekkel van, írja a carscoops.com.

A 2009 február és 2011 július között épített California, valamint a 2010 március és 2011 július között összeszerelt 458 Italia modellek veszélyes alkatrészeit természetesen ingyenesen kicserélik. A javítás pontos ütemezése még nem ismert, ahogy az sem, mi lesz azokkal a típusokkal, amelyek a kérdéses időszakban készültek, de nem az Egyesült Államok útjain futnak.

A legtöbb autógyártónak van több-kevesebb légzsákbotrányban érintett terméke. A visszahívni tervezett légzsákfelfújó-töltetek száma már túljutott a százmillión is, a csere, mely átrendezte a beszállítók piacát, valószínűleg még hosszú évekig elnyúlik.

Kiemelt Partnereink