Beszállítók Spanyol és mexikói telephelyet zárat be Continental

Spanyol és mexikói telephelyet zárat be Continental

autopro.hu/G.C. | 2020.07.17 10:20

Spanyol és mexikói telephelyet zárat be Continental

Fotó: Continental Press Releases

Az autóipari beszállító és gumiabroncs-gyártó Continental nagy átalakításának keretein belül két további gyárat zár be. A Dax-konszern bejelentette, hogy a felügyelőbizottság döntése alapján a spanyolországi Rubi és a mexikói Nogales telephelyeit bezárják.

Hirdetés

Spanyolországban eddig nem volt eredményes a befektetők keresése, és az ottani kijelző- és üzemeltetési technológia gyártását 2021-ig fokozatosan meg kell szüntetni, vagy át kell helyezni más európai helyszínre. A 740 alkalmazottra vonatkozóan megállapodás született a munkavállalókkal.

A mexikói Nogalesben a hálózati technológia és a hajtáshoz tartozó alkatrészek gyártása várhatóan 2024-re tart, és a gyár tevékenységét elosztják a régió más telephelyi között. A gyár jelenleg 2000 embert foglalkoztat. A megnövekedett költségnyomás szükségessé teszi a termelés egyesítését a régióban – mondták.

Szigorítanak a megszorításokon

2019 őszén a Continental jelentős mértékű szerkezetátalakítást jelentett be az autópiacok visszaesése miatt, amely az évtized végére világszerte akár 20 ezer munkahelyet is érinthet. A vállalat célja, hogy 2023-ra mintegy 500 millió euróval csökkentse az éves bruttó költségeket.

Németországban és Nyugat-Európában a nagynyomású szivattyúk és injektorok gyártása már évek óta kifutóban van. Ezen kívül Elmar Degenhart, a vállalat vezérigazgatója jelenleg arról tárgyal az alkalmazottakkal, hogy a koronavírus okozta válság miatt többszáz millió euróval kívánja növelni a megtakarítási célt, hogy a krízis alatt is jól tudjanak manőverezni – írta az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink