Beszállítók Halk és kellemesen csukódik: ajtózárat fejleszt a Magna

Halk és kellemesen csukódik: ajtózárat fejleszt a Magna

autopro.hu/Sz.K. | 2018.06.10 06:00

Halk és kellemesen csukódik: ajtózárat fejleszt a Magna

Az autóvásárlók az ajtókkal kapcsolatban két dolgot jegyeznek meg: az érzetet, ahogy az ajtó nyílik és záródik, illetve a kabin hangszigetelését. A Magna olyan ajtózárat fejleszt, ami mindkét kívánalomnak megfelel. A szerkezet európai autógyártók modelljeibe is kerülhet.

Hirdetés

Nem csak egyszerű bérgyártó, saját fejlesztéseivel nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtó alkatrészeket is kínál az autógyártóknak a Magna. A legújabb példa erre egy újfajta ajtózár.

A Magna Comfort+ a csúszási súrlódást gördülő súrlódássá alakítja a zár mechanikáján belül, mellyel lecsökkenti a nyitáshoz szükséges erő mennyiségét, így nyitáskor lágy, ellenállásmentes érzetet nyújt. Az eszköz további pozitívuma, hogy az autógyártók továbbfejleszthetik az ajtó körüli szigetelést, ami így csendesebb belső teret is eredményezhet.

A súrlódás csökkentésével a zár élettartalma is megnőhet. Százezer nyitás után a hagyományos záraknál 35 százalékkal több erőre van szükség a nyitáshoz, a Magma Comfort+ azonban több mint egymillió bezárás után is ugyanazt a teljesítményt nyújtja.

Az újítás egy meg nem nevezett európai gyártó modelljeibe kerül majd, azonban elképzelhető, hogy idővel több márkánál is megjelenik.

Kiemelt Partnereink