Beszállítók A koronavírus miatt borulhat a Delphi akvizíciója

A koronavírus miatt borulhat a Delphi akvizíciója

autopro.hu/V.M. | 2020.04.01 10:21

A koronavírus miatt borulhat a Delphi akvizíciója

Fotó: Delphi Technologies Newsroom

A BorgWarner közölte, hogy kész elállni az akvizíciós szerződéstől, miután a Delphi Technologies, a beleegyezése nélkül használta fel 500 millió dolláros hitelkeretét, hogy kezelhesse a koronavírus-járvány okozta károkat.

Hirdetés

A BorgWarner 951 millió dollárért tervezi felvásárolni a Delphi Technologies-t. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a két hajtásláncfejlesztő vállalat még januárban jelentette be a megállapodást, aminek keretében a tulajdonosváltási folyamat várhatóan 2020 második felében fog befejeződni.

Az ügylet azonban lehet, hogy végül mégsem fog megvalósulni. A BorgWarner szerint a hitelkeret felhasználása sérti a szerződésben foglaltakat, és harminc napot adott a Delphi Technologies-nak, hogy „kezelje” a problémát, utóbbi szerint azonban a felvásárlástól való elállás indokolatlan.

Ez csupán az első a sorban?

A kettő vállalat példája sokakat ejtett gondolkodóba azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus miatti hitelkeret-használat vajon más akvizíciók elmaradását is okozhatja-e. A Freshfields Bruckhaus Deringer jogi tanácsadó vállalatnak dolgozó, akvizíciókkal foglalkozó Paul Tiger szerint a vételt szándékozó cégeknek a jelen helyzetben nehéz lesz azt bizonyítaniuk, hogy jelentősen hátrányos változás áll fenn, és a szerződésben foglaltaktól való más eltéréseket kell majd keresniük.

A szerződések általában lehetővé teszik a felvásárló számára, hogy elálljon az ügylettől, amennyiben annak, szerződéskötéstől számított lezárásáig a másik fél értéke a hasonló vállalkozásokéhoz képest jóval nagyobb kárt szenved.

A Delphi Technologies részvényeinek árfolyama kedden 22 százalékos esést követően 8,05 dollárban állapodott meg, ami jóval alacsonyabb, mint az a 11,04 dollár, amit a Delphi tulajdonosai kapnának a BorgWarner részvényekért – írta meg a Reuters.

Kiemelt Partnereink