Beszállítók Nyugdíjba vonult Simon István

Nyugdíjba vonult Simon István

Pardavi Mariann | 2018.01.22 12:24

Nyugdíjba vonult Simon István

Január 21-től hivatalosan is átadta a stafétabotot Simon István, a Simon Műanyag feldolgozó tulajdonosa két gyermekének, Simon Péternek és Simon Zulejkának.

Hirdetés

Az autopro.hu kérdésére Simon István elmondta, 1985-ben kezdte meg tevékenységét egyszemélyes vállalkozásként, a folyamatos fejlődés és fejlesztések révén ma már csaknem 500 dolgozót foglalkoztatnak három telephelyükön Szabadbattyánban és Kőszárhegyen.

A hőre lágyuló műanyagtermékek előállításával, kétkomponensű szilikon alapanyagból előállított termékekkel, nagysorozatú műszaki műanyag alkatrészek gyártásával foglalkozó vállalkozás termékei főként autóipar számára készülnek. A legfontosabb vevőiken (TE, GE, Harman, Denso, Valeo, Hi-Lex, Hanon, Bosch) keresztül szinte a világ összes autótípusába bekerülnek.

Simon István elmondta azt is, két gyermeke között megoszlik a vezetés: Simon Zulejka a pénz- és személyügyet igazgatja, míg Simon Péter a termelésért és gyártásért felel. A január 21-i nyugdíjazással egy kétéves átadási-átvételi folyamatot zártak le. Simon István hozzátette, nem vonul ki teljesen a vállalkozás mindennapjaiból, a fejlesztés területét továbbra is erősíteni fogja.

– Növekedésünket következetes csapatmunkával az ügyfeleinknek történő értékteremtéssel, folyamatos innovációval, a termékeink hozzáadott értékének folyamatos növelésével és kiváló minőséggel értük el.

A vállalkozással kapcsolatban az utóbbi időben kizárólag fejlesztéssel, beruházással kapcsolatos témákban írtunk. Augusztusban 765 millió forintért hat fröccsöntő gépet, valamint tíz műanyagdaráló gépet, valamint precíziós munkavégzést segítendő fémmegmunkáló gépeket szereztek be. Novemberben 750 millió forintos beruházást jelentettek be, akkor egyebek mellett műanyag fröccsöntőgépet, szilikonos fröccsöntőgépet, temperáló berendezéseket, technológiai szárítót, fűtésvezértlőt és robotokat vásároltak.

(Fotó: Simon István, Simon Zulejka, Simon Péter és Hauser József gyárigazgató /forrás: scmonitor.hu/)

Kiemelt Partnereink