Best Practice Rendkívüli teherbírás – rámpán is

Rendkívüli teherbírás – rámpán is

Jungheinrich | 2018.06.04 07:01

Rendkívüli teherbírás – rámpán is

A Jungheinrich idén mutatta be EZS 7280 típusú elektromos vontatóját számos nemzetközi és hazai kiállításon, így az Ipar Napjai kiállításon is. A 28 tonnás vontatási teljesítménnyel rendelkező gép kiválóan alkalmas kültéri alkalmazásra repülőtereken és ipari vállalatok üzemi területén.

Hirdetés

Az erős forgatónyomatéknak köszönhetően a vontató rámpákon is képes nehéz terheket vontatni. A visszagurulás ellen biztosított automatikusan működésbe lépő rögzítőfék és a kapaszkodó menet egyszerű megállást, valamint elindulást biztosít felhajtókon is.

Rendkívül gazdaságosan üzemeltethető 500Ah lítiumion akkumulátorral. A Li-ion akkumulátor nem igényel karbantartást, rendkívül hosszú élettartamú és bármikor tölthető gyorstöltéssel vagy akár köztes töltéssel. Ennek köszönhetően nincs szükség akkumulátorcserére. A maximális alkalmazási idő érdekében megnövelt tengelytávolság esetén akár 930 Ah teljesítményű akkumulátorral is működtethető.

Kompakt méreteivel és nagy kormányelfordulási szögével a Jungheinrich EZS 7280 típusú vontatója a legszűkebben helyeken is kiválóan használható, ahol sok fordulásra van szükség. Különböző asszisztensrendszerek garantálják a biztonságos alkalmazást. A vontató rendkívül robusztus kialakításának köszönhetően kiválóan alkalmas gyakori kültéri használatra. A KTL bevonat megvédi a gépet a legkedvezőtlenebb időjárási viszonyoktól is.

A gyártó különböző zárt kültéri fülkéket kínál a felhasználóknak, választható hagyományosan nyitható vagy tolóajtóval. A fűtés kellemes belső hőmérsékletet biztosít. Optimális befúvó nyílásaival megakadályozza az ablakok párásodását.

A hagyományos, autókban megszokott pedálelrendezés és az állítható kormánykerék minden kezelő számára biztonságos és gyors használatot nyújt. Mint valamennyi lítiumion meghajtású targoncához, a Jungheinrich az EZS 7280 típushoz is 100 százalék elégedettségi garanciát biztosít. A kiszállítást követő hat hónapon belül a vevőnek lehetősége van a cserére és bármikor gyorsan és egyszerűen visszaválthat a hagyományos technológiára. Így a Jungheinrich kockázat nélküli, egyszerű cserét garantál.

– A fejlesztés során rendkívüli figyelmet fordítottunk a vontató teljesítményére és a biztonságra, különösen az iparágra jellemző rámpamenet esetén. A kezelőfülkét és a műszerfalat az autóiparban használt minta alapján alakítottuk ki. A kezelőnek ily módon könnyű munkavégzést biztosítunk több műszak esetén is – nyilatkozta Andreas Fürchtmann, a Jungheinrich termékmenedzsere.

www.jungheinrich.hu

Kiemelt Partnereink