Trend Újabb elektromos sportautó a láthatáron

Újabb elektromos sportautó a láthatáron

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.06 06:29

Újabb elektromos sportautó a láthatáron

Az elektromos sportautók mindig divatos témák. Most már szinte nap, mint nap olvashatunk technológiájukról, ráadásul egyre több új gyártó kezd el foglalkozni velük. Ilyen a Dubuc Motors új Tomahawk autójával is.

Hirdetés

A Tomahawk 800 lóerős elektromos sportautó, ami a világ leggyorsabb sportautója címért versenyezhet. Hogy megnyeri-e, majd csak 2018 januárjában tudjuk meg, akkortól találkozhatunk ugyanis az autóval közúton.

A Dubuc Motors többezer darab gyártását tervezi. Az autó karbonszálas felépítésű lesz. A Tomahawk 4,78 méter hosszú, 2,03 méter széles, 1,21 méter magas, tengelytávja pedig 2,79 méter. Négy, együttesen 800 lóerős elektromos motor hajtja. A modell összkerék meghajtásos lesz, és két másodperc alatt gyorsul nulláról száz kilométer per órára. Ha a verseny módból utcai módra váltunk, a gyorsulás ideje 4 másodpercre nő.

A lítium ionos akkumulátoroknak 100 kilowattóra a kapacitása, ez egy töltéssel 600 kilométer megtételét jelenti. Az autóban bőrrel borított ülések, és a legújabb biztonsági technológiák kaptak helyet.

Mike Kakogiannakis, a vállalat alapítója elmondta, a lehetőségek határát feszegetik. Ügyfeleiknek hűha-élményt szeretnének nyújtani minden egyes alkalommal, amikor az autóba ülnek – írta meg az auto-news.de.

Kiemelt Partnereink