Trend Beleveti magát a Toyota az e-autók piacába

Beleveti magát a Toyota az e-autók piacába

autopro.hu/B.B. | 2016.11.21 06:30

Beleveti magát a Toyota az e-autók piacába

Hivatalos: ha nem is piacvezetőként, mint a hibridek korában, de beleáll a Toyota az autóipari villamosításba. Első, tisztán elektromos kocsijuk 2020-ban érkezik.

Hirdetés

A különféle iparági értesülések után hivatalosan is elismerte a Toyota elektromos autókkal kapcsolatos törekvéseit, eszerint a japánok villanyautója 2020-ban érkezhet. Az ügyben létre is hoztak egy külön vállalatot, igaz, ez egyelőre még csak négy főnek ad munkát. A törekvés mindenesetre jól látszik, a Toyota célja, hogy felgyorsítsa az elektromos kocsik fejlesztését és piaci bevezetését.

A Toyota első, száz százalékosan elektromos autója háromszáz kilométeres hatótávval rendelkezhet majd. A munka már decemberben megkezdődik, és a gyártó közlése alapján nem zárja ki a már zajló üzemanyagcellás hajtásláncok fejlesztését.

A japánok sokáig inkább a hidrogénes kocsik fejlesztésére fókuszáltak, hirtelen váltásra az Autocar szerint az üzemanyagcellás meghajtást kiszolgáló infrastruktúra fejletlensége miatt kerülhetett sor. A japánok döntése azért is fontos, mivel az akár akaratlanul is végleg az elektromos meghajtás felé döntheti a mérleg nyelvét az üzemanyagcellával szemben.

A Toyota bejelentésével immár a legnagyobb gyártók mindegyike komolyabb elektromos fejlesztéseket dolgozik: jobb, ha felkészülünk, 2020 és 2025 között már a fogyasztók részéről is jól érzékelhető változásba kezd az autóipar.

Kiemelt Partnereink