Szolgáltatók Távoktatásban is szerezhető kamionos jogosítvány

Távoktatásban is szerezhető kamionos jogosítvány

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2014.08.12 09:16

Távoktatásban is szerezhető kamionos jogosítvány

Az elméleti részt mostantól otthonról is elsajátíthatják a leendő sofőrök. Személyautó, segédmotor (A és B kategória) esetében már adott volt a lehetőség, amit a buszokra és teherautókra is kiterjesztettek.

Hirdetés

A 3500 kg-nál kisebb össztömegű járművek vezetéséhez elengedhetetlen jogosítvány megszerzésében már évek óta aktív szerep jut a távoktatásnak. Ezentúl a foglalkozásszerűen járművet vezetők, azaz a nehéz teherjárművek, autóbuszok vezetői is hasonló módon sajátíthatják el a munkájukhoz szükséges elméleti ismereteket - közölte a Portfolio.hu.

Egy közelmúltban tartott konferencián a Nemzeti Közlekedési Hatóság Képzési és Vizsgáztatási Főosztályának vezetője elmondta, hogy már nem csak az oktatásban, hanem az egész vizsgáztatási és ügyintézési rendszerben is eljött a papíralapú rendszerek leváltásának ideje. - A számok azt mutatják, hogy újra növekszik a járművezető képzésben részt vevők száma. Az év első felében a tavalyi esetszámokat lényegesen felülmúlták az autósiskolák és a vizsgázók. Azt gondoljuk, hogy ehhez nagyban hozzájárul az új oktatási módszer is, a rugalmas időbeosztás lehetősége, amely mostantól a nagy kategóriák képzésében is elérhető lesz - fogalmazott Gottlieb Adrián.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink