Szolgáltatók Javult a Waberer’s üzleti teljesítménye 2016-ban

Javult a Waberer’s üzleti teljesítménye 2016-ban

autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.19 15:10

Javult a Waberer’s üzleti teljesítménye 2016-ban

Az előző év azonos időszakához viszonyítva a 9,5 százalékos növekedéssel elért 572,4 millió euró bevétel és a 12,1 százalékos EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkentési leírás előtti üzemi eredmény) is jelzi, hogy a Waberer’s 2016-ban stabil teljesítményt nyújtott. Az eredmény főként a közúti szállítás iránti kereslet Európa-szerte tapasztalható növekedésének, és a vállalat sikeresen megvalósított növekedési stratégiájának köszönhető. A Waberer’s regionális szerződéses logisztika üzletága különösen jól teljesített: 2016-ban bevételei 10,9%-kal nőttek.

Hirdetés

Bővülő, korszerű járműpark

Összhangban a vállalat stratégiájával a Waberer’s flottája 2016-ban 3 százalékkal nőtt az előző évihez képest, így az jelenleg 3550 kamionból áll. Ezek átlagos életkora körülbelül két év.

Középpontban az innováció és a technológia

A technológiafejlesztésre koncentrálva és korszerű járműparkjára építve a Waberer’s 2016-ban tovább javította üzleti teljesítményét, amit a nemzetközi közlekedési szegmensben elért magas, 91,6%-os mértékű rakottság telítettség is jól mutat.

A Társaság 2013-ban bevezetett saját fejlesztésű WIPE informatikai rendszere segíti a szabad járműkapacitás és az ügyfelektől kapott megrendelések összehangolását, továbbá a vállalat WIRE rendszere a fuvarozási szempontokat figyelembe véve kalkulálja ki a szállítás optimális útvonalát.

Hangsúlyos terület a sofőrök toborzása és megtartása

Mivel a vállalat tevékenységének bővülésében fontos szerepet játszanak a járművezetők, a Waberer’s 2016-ban is nagy hangsúlyt fektetett a képzett és megbízható sofőrök felvételére, továbbképzésére és megtartására. A társaságnak 2016-ban sikerült járművezetőinek átlagos létszámát a 2015-ös 4339 főről 4793-ra növelnie, így a munkaerő megtartásának aránya jelentősen az ágazati átlag fölött alakult.

Biztosítási szolgáltatások a cégcsoporton belül

2016 első felében a Waberer’s felvásárolta a WHB biztosítótársaságot, így már a cégen belül is elérhetők a fuvarozási és logisztikai tevékenységéhez szükséges biztosítások.

A Társaság 2016-os teljesítményéről szólva Lajkó Ferenc, a Waberer’s vezérigazgatója így nyilatkozott: „A Waberer’s régóta sikeresen terjeszkedik szerves növekedés és felvásárlások révén. 2016-ban is arra koncentráltunk, hogy megvalósítsuk a stratégiánkat, és kihasználjuk az Európa-szerte növekvő keresletet a közúti fuvarozás piacán. Tevékenységünk folyamatos bővülése és az innováció középpontba állítása révén mind a belföldi, mind a nemzetközi ügyfeleknek személyre szabott logisztikai megoldásokat tudunk nyújtani, amelyeket az ügyfelek piacain rendelkezésre álló korszerű és megbízható járműparkunkkal valósítunk meg. Ugyanakkor saját fejlesztésű, jól kidolgozott informatikai megoldásaink nagy működési hatékonyságot biztosítanak, ami ugyancsak erősíti piaci pozícióinkat. Úgy véljük, hogy az európai FTL-piac töredezettsége lehetőséget teremt mind a szerves növekedés fenntartására, mind a piaci konszolidációra.”

Kiemelt Partnereink