Szolgáltatók Bővít a Hellmann Pécsett

Bővít a Hellmann Pécsett

MTI | 2015.06.26 13:25

Bővít a Hellmann Pécsett

Új részleget nyit a logisztikával foglalkozó német Hellmann cég szeptemberben Pécsett.

A társaság a működéséhez a belvárosban bérel ingatlant és első körben 100, később további 100 ember foglalkoztatását tervezi.

Sata Előd, a Hellmann Shared Services Center Kft. ügyvezetője közölte, Pécsen elsősorban a Hellmann európai pénzügyi, könyvelési feladatainak egy részét végzik majd, és ehhez idegen nyelveken beszélő közgazdászokat vesznek fel. "A munkaerő toborzása már megkezdődött" - tette hozzá.

A Harman amerikai hangtechnikagyártó vállalat után újabb nagy múltú világcég érkezik Pécsre, amely hozzájárul ahhoz, hogy a jól képzett fiatalok ne külföldön, hanem Pécsen, Magyarországon képzeljék el a jövőjüket.

A Hellmann a munkahelyteremtés függvényében támogatást kap pécsi működéséhez, a cég első körben nyolc hónapra bér- és járuléktámogatásban részesül.

Sata Előd szólt arról, hogy a Hellmannak Budapesten már működik irodája, az új részleghez azért esett a választásuk Pécsre, mert itt látják annak a lehetőségét, hogy a Pécsi Tudományegyetemen folyó közgazdász képzésnek köszönhetően megfelelő munkaerőt találnak.

Az ügyvezető felidézte, a 150 évvel ezelőtt alapított Hellmann a világ 163 országában van jelen, 15 ezer embernek ad munkát, évente mintegy 2,6-3 milliárd eurós forgalmat bonyolít.

A két évvel ezelőtt alapított magyarországi Hellmann Shared Services Center Kft. forgalma tavaly 700 millió forint volt, de idén ennél nagyobb összeget remélnek - fűzte hozzá.

Kiemelt Partnereink