Szolgáltatók A Pappas értékesíti az Iveco járműveket Magyarországon

A Pappas értékesíti az Iveco járműveket Magyarországon

MTI/autopro.hu | 2014.07.10 11:15

A Pappas értékesíti az Iveco járműveket Magyarországon

A DanubeTruck Magyarország Kft. vette át az Iveco Magyarország Kft.-től az Iveco márkájú haszongépjárművek, könnyű és nehéz teherautók, valamint autóbuszok értékesítését.

A DanubeTruck a Papas Auto csoporthoz tartozó MB Autó Holding leányvállalata. Az Iveco járművek alkatrész ellátását és szervizelését pedig a Papas Auto végzi mostantól. Jövőre az új értékesítő társaság 500 jármű eladását tervezi, 6,6 milliárd forint értékben. Az összefonódást engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Új Iveco Daily

A Pappas-csoport részesedése az összefonódás után 55 százalékra nő az eddigi 43 százalékról, így a cégcsoport megerősíti piacvezető helyzetét a kis és nagy haszongépjárművek magyarországi piacán. A versenyhivatal megítélése szerint azonban ez nem vezet majd a verseny jelentős csökkenéséhez, egyrészt azért, mert a magyarországi közepes haszongépjármű piacon további három jelentős piaci részesedésű vállalkozás is jelen van (a MAN, a DAF és a Renault), másrészt a Pappas-csoport márkái és az Iveco nem tekinthetők egymás közeli versenytársainak.

A turistabuszok piacán az eddigi mintegy 30 százalékról 40 százalék körülire emelkedik a Pappas-csoport részesedése, azonban a GVH álláspontja szerint ez sem jár a verseny jelentős csökkenésével, mivel az érintett piacon további négy, viszonylag jelentős részesedéssel rendelkező vállalkozás van még jelen. A Pappas-csoport fő tevékenysége Magyarországon a Mercedes-Benz, a Kia és a Fiat típusú gépjárművek kiskereskedelmi forgalmazására, alkatrész-ellátására és szervizelésére terjed ki.

Kiemelt Partnereink