Szolgáltatók 43 százalék: nem akárhogy nő a Daimler autómegosztója

43 százalék: nem akárhogy nő a Daimler autómegosztója

autopro.hu/B.B. | 2017.01.21 06:30

43 százalék: nem akárhogy nő a Daimler autómegosztója

Folyamatosan nő a felhasználók köre, részben ennek is köszönhető, hogy egyre több városban működik nyereségesen a Car2Go.

Figyelemreméltó ütemben növekszik a Daimler Car2Go autómegosztással foglalkozó leányvállalata: tavaly 43 százalékkal tudta bővíteni felhasználóinak számát, így jelenleg világszerte már összesen 2,2 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik. Míg korábban a 175 ezer berlini felhasználóval sem volt egyértelmű a nyereséges működés, a cég most már egyre több városban termel profitot, számol be az Automobilwoche.

2016-ban a Car2Go 14 ezer autójával összesen 22 millió alkalommal hajtottak végre bérleti tranzakciót, ami szintén kétszámjegyű, 21 százalékos növekedés az egy évvel korábbi eredményhez képest. Ehhez nagymértékben hozzájárult, hogy a Mercedes tavaly nyáron több nagyvárosban is csillagos jelvényű kompakt autók bérlését is lehetővé tette a kisvárosi Smartokon kívül. A szolgáltató a legnagyobb növekedést Kínában érte el, úgy hogy még csak egy helyszínen van jelen.

A további tervek között szerepel a felhasználók számának és a bérlések gyakoriságának növelése, valamint a bérlések időtartamának kitolása. Sajtóhírek szerint a közeljövőben egy, a BMW-birtokolta DriveNow-val kötött megállapodás is születhet, melynek központi eleme egy közös internetes platform lenne. Ennek segítségével összekapcsolódhatna a két adatbázis, átjárhatóvá válna a müncheniek és a stuttgartiak kínálata.

Kiemelt Partnereink