Szolgáltatók 24 milliárd forintból kap riválisokat a zalaegerszegi tesztpálya

24 milliárd forintból kap riválisokat a zalaegerszegi tesztpálya

autopro.hu/B.B. | 2016.10.19 09:46

24 milliárd forintból kap riválisokat a zalaegerszegi tesztpálya

80 millió eurós támogatási keretösszeget biztosít Németország az önvezetéssel kapcsolatos kísérleti pályákhoz. A közlekedési joghoz is hozzányúlhatnak.

Hirdetés

Nyolcvanmillió eurós támogatási programot jelentett be Alexander Dobrindt: a német közlekedési miniszter elmondása szerint az autonóm és hálózatba kapcsolt járművekkel kapcsolatos tapasztalatszerzést lehetővé tévő tesztpályák kaphatnak pénzügyi segítséget. A program nem csak zárt létesítményekre vonatkozik, vagyis az önvezető tesztjárművek hamarosan akár a német közutakon is megjelenhetnek.

Az Automobilwoche szerint a Hamburgban, Münchenben, Drezdában, Ingolstadtban, Braunschweigben és Düsseldorfban zajló kísérletek mellett egy teljesen új tesztpálya épülhet Berlinben is. A cél természetesen itt is az algoritmusok működésének lehető legemberszerűbbé finomítása lenne.

Dobrindt egyben a közlekedési jog módosításának lehetőségét is bejelentette, erre leginkább az ember nélküli járművek esetleges balesetei miatti felelősség megállapítása lesz szükség. Az ügyben egy etikai bizottság felállítása is a tervek között szerepel.

Kiemelt Partnereink