Techtogether Kinevezték Palkovics Lászlót

Kinevezték Palkovics Lászlót

MTI/autopro.hu | 2014.07.09 13:47

Kinevezték Palkovics Lászlót

Átvette kinevezési okmányát Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palota Tükörtermében az új felsőoktatásért felelős államtitkár.

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztere korábban így indokolta a kinevezést: Palkovics László egyrészt egy nagyon sikeres iparpolitikai karrier csúcsán van, egy nemzetközi nagyvállalat (Knorr-Bremse) jelentős vezetője, ugyanakkor rektorhelyettes volt a Kecskeméti Főiskolán, tehát belülről ismeri a felsőoktatást is. Hozzátette, a kormány célja, hogy a felsőoktatásból olyan diplomások kerüljenek ki, akik valóban munkát találnak, a tudásuk színvonalas, ők maguk ezáltal versenyképesek, emellett pedig azon ágazatokat erősítik, amelyek szükségesek egy sikeres Magyarországhoz.

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkára átveszi kinevezési okmányát Áder János köztársasági elnöktől

Palkovics László a kinevezésével kapcsolatban úgy fogalmazott, a felkérésre nem lehetett nemet mondani, miután a sajtóban megjelent, hogy a poszt betöltésével a kormányfő személyesen foglalkozott. Az államtitkár kiemelte: nagyon komoly feladat a felsőoktatás átalakítása, ha más körülmények között kérik fel, akkor is igent mondott volna. Egy kicsit kakukktojásként tekint ugyanakkor magára, hiszen nem politikai oldalról, hanem kvázi technokrataként, nagyvállalattól került a rendszerbe.

Portálunknak adott interjújában kifejtette véleményét egyebek mellett arról, hogyan lehet sikeres a nagyvállalatok és az egyetemek együttműködése.

Kiemelt Partnereink