Gyártósor Lézeres offenzíva indul az abroncsgyártásban

Lézeres offenzíva indul az abroncsgyártásban

autopro.hu/B.B. | 2017.04.06 14:33

Lézeres offenzíva indul az abroncsgyártásban

A BST eltromat és a LAP együttműködése a gyártósori és a minőségbiztosítási dolgozók mindennapjait egyaránt megkönnyíti.

Hirdetés

Újabb távlatok nyílhatnak meg a járműipari abroncsgyártásban, hiszen közös értékesítési munkába kezd a minőségbiztosítással foglalkozó BST eltromat International és a lézertechnológiában jártas LAP GmbH. A két globálisan jelentős vállalat a folyamatosan növekvő piaci keresletre válaszul a jövőben lézeres pozícionálóberendezéseket kínál majd.

Ezek gumiipari alkalmazása a gyártási folyamat nagy részére kihatással lehet, ugyanis a pontos, optikai segítséggel a dolgozók a korábbinál is egyszerűbben ellenőrizhetik az épp készülő abroncsok szerkezetét. A rendszer mozgatható modulokra is felépíthető, így több művelet egyidejű, egymástól független elvégzése sem jelent problémát, ráadásul a rendszer gyors mozgásával rengeteg idő is megtakarítható.

A két vállalat termékportfóliójának kiterjesztésével tartós és megbízható lézeres rendszerek kerülnek a piacra, melyek révén az automatizálásnak köszönhetően a vevők a hatékonyság növekedésével számolhatnak.

A minőségirányítási rendszerek specialistája, a BST eltromat szolgáltatásai a felszíni ellenőrzésektől a színkezeléseken keresztül a rétegvastagság- és fajlagos tömegmérésig széles területekre kiterjednek. A LAP know-howjára támaszkodva a most bemutatott lézeres projektorok és mérőberendezések nem csak az abroncsgyártásban, de többek között az autóipar egyéb területein, a repülőgép- és acéliparban is teljeskörű megoldást jelenthetnek.

Kiemelt Partnereink