Gyártók Új Suzuki modell a láthatáron

Új Suzuki modell a láthatáron

autopro.hu | 2015.08.10 08:25

Új Suzuki modell a láthatáron

Egy hónap múlva debütál Frankfurtban a Baleno, a japán gyártó viszont már előre fellebbentette a fátylat az ötajtós járműről.

Hirdetés

A magát a kisautók szakértőjeként definiáló Suzuki a 66. Frankfurti Autószalonon tartja új modellje világpremierjét.

Igen kevés részletet közölt egyelőre a gyártó, annyi viszont látható az egyetlen hivatalos fotón, hogy a Vitara és az SX4 S-Cross után ezúttal sem a legkisebb szegmenst célozzák meg szakértelmük eredményével, bár a kompakt vonások nyilvánvalóak.

Szimpatikus, gömbölyded forma - a többi hamarosan kiderül

Az összkép megismeréséig szeptember 15-ig várnunk kell, megkeresésünkre az esztergomi autógyár sem kívánt egyelőre további információt megosztani az autóról. Annyi bizonyos, hogy a Baleno a Genfi Autószalonon idén márciusban bemutatott tanulmányautó, az iK–2 szériaváltozata. A japánok tágas belső teret és új technológiák felvonultatását ígérik.

Így fest az iK-2, amely egyliteres turbómotort kapott

A Majna melletti Frankfurtban rendezendő kiállítás a nagyközönséget szeptember 17–27. között fogadja.

Ez a Baleno nem az a Baleno

A Suzuki egyszer már használta a Baleno nevet. A korábbi jármű a japán vállalat első próbálkozása volt a kompakt autók szegmensében, talán ezért élesztették fel újra az elnevezést. Azt a típust 1995 és 2007 között készítették - noha Japánban már 2002-ben befejezték a gyártást, de Indiában, a Maruti Suzukinál még öt évig folytatódott a termelés. Az autó a japán piacon 1998 májusáig Suzuki Cultus Crescent néven futott, majd Suzuki Cultus lett a neve, miután a márkakereskedések befejezték a korábbi Cultus, az Európában első és második generációs Suzuki Swiftként ismert modellek árusítását. Az észak-amerikai kontinensen a kocsit Suzuki Esteem néven árulták, Ázsia nagyobb részén, Ausztráliában és Európában Baleno volt a neve, míg a Fülöp-szigeteken Chevrolet Cassia néven került piacra. Az Indiában gyártott darabok a Maruti Baleno nevet viselték.
Hirdetés

Kiemelt Partnereink